zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  29.11.2023 20:00:00

Zlín -Ve čtvrtek se otevírá křižovatka ulic Mostní a Březnická, doprava se vrací do obou směrů

Zlín - Rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická je po osmi měsících intenzivních stavebních prací dokončena tak, aby se na ní mohl spustit zkušební provoz. Ve čtvrtek 30. listopadu se doprava vrací od zhruba 12 hodin znovu do obou směrů. Stavba rozdělená na čtyři etapy zahrnula napřímení ulice Mostní a rekonstrukci křižovatky s ulicí Březnická, kde nyní funguje semafory řízená průsečná křižovatka. Součástí prací, které skončily ve více než měsíčním předstihu, byla i řada úprav v okolí.

Město Zlín přikládá provedeným změnám mimořádný význam. „Znovuotevření křižovatky Mostní a Březnická představuje milník v našem několikaletém úsilí o bezpečnější a efektivnější dopravní síť. Věříme, že všechny změny nyní výrazně vylepší podmínky pro všechny účastníky silničního provozu,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Podle náměstka primátora pro dopravu Michala Čížka rekonstrukce přinese mnohem komfortnější napojení místní části Letná. „Začnou zde sloužit nové zastávky MHD Univerzitní park a Zimní stadion a zároveň se chystají i nové linky směrem na Maják. Proto byla i ulice Březnická doplněna o nové zálivy MHD. Ještě jednou si dovolím připomenout, že rekonstrukce zvažovala i kruhový objezd, ale světelná křižovatka byla nakonec vyhodnocena jako lépe koordinovatelná se silnicí I. třídy, tedy s Třídou T. Bati,“ upozornil Michal Čížek.

Upravená lokalita zahrnuje přestavbu křižovatky a její napřímení, úpravu univerzitního parku a několik novinek. „Vznikly inženýrské sítě pod stavbou, nové chodníky, nové parkoviště Březnická a zastávky MHD v ulicích Mostní i Březnická. Stavba také vyřešila vedení cyklostezek a v neposlední řadě úpravu prostoru před Hotelem Zlín i parkoviště Velké kino,“ vyjmenoval náměstek Michal Čížek.

Od pátku 1. prosince končí i výluka na autobusové lince MHD č. 32 z centra Zlína do čtvrti U Majáku, k Lesnímu hřbitovu a do lokality Filmové ateliéry. Trolejbusy začnou ve stejný den znovu jezdit po nově vybudovaném trolejovém vedení jak ve směru na Podhoří, tak na obratiště Sportovní hala. Cestující dostanou k dispozici nové zastávky Univerzitní park a Zimní stadion, obě budou fungovat na znamení.

Od pátku 1. prosince se do plného provozu vrací také parkoviště Velké Kino i Březnická, kde bude opět provoz za poplatek. „Současně začnou ve stejný den platit další opatření ve změně dopravního značení na okolních silnicích tak, aby se navrátil stav před rekonstrukcí. Řidiče prosíme o shovívavost a respektování přechodného stavu,“ uvedl Michal Čížek.

Práce pro statutární město Zlín a Ředitelství silnic Zlínského kraje provedlo sdružení firem SMO a.s. a EUROVIA CS a.s.. Stavba, která si vyžádala náklady za přibližně 150 milionů korun, funguje od 30. listopadu ve zkušebním provozu s tím, že kolaudace bude následovat v příštím roce. Město Zlín na ni čerpalo dotační prostředky z Integrovaného regionálního operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR (40. výzva IROP – Infrastruktura pro bezpečnou nemotorovou dopravuSC 6.1) ve výši 25,5 milionu korun.

 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688