Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  27.11.2023 10:09:00

Zastupitelé schválili smlouvu o spolupráci k zajištění dopravní obslužnosti mezi Středočeským a Karlovarským krajem. Jedná se zejména o prodloužení linky 305

Prodloužení mezikrajské autobusové linky 305 spojující Prahu a kraje Středočeský, Ústecký a Karlovarský, dostalo u středočeských krajských zastupitelů zelenou. Na dnešním zasedání schválili text Smlouvy o spolupráci k zajištění dopravní obslužnosti a podmínkách úhrady finančního příspěvku s Karlovarským krajem. Prodloužená autobusová linka 305 bude uvedena do provozu 10. prosince v rámci projektu Čtyřmezí.

Středočeští krajští zastupitelé na dnešním zasedání odsouhlasili Smlouvu o spolupráci k zajištění mezikrajské dopravní obslužnosti a o podmínkách úhrady finančního příspěvku při vzájemném zajištění dopravní obslužnosti mezi Středočeským a Karlovarským krajem. Jde zejména o páteřní linku 305, která spojí města a obce v krajích Středočeském, Ústeckém a Karlovarském s hl. m. Prahou. Středočeský kraj má s Ústeckým krajem schválenou mezikrajskou smlouvu na veřejnou linkovou dopravu od roku 2020, aktuální změny budou zahrnuty v dodatku na rok 2024.

Jde o linku, která vznikla v rámci projektu společné, mezikrajské, dopravní obslužnosti Čtyřmezí. Ten jsme připravili ve spolupráci s kraji Ústeckým, Plzeňským a Karlovarským, jejich organizátory veřejné dopravy a svazkem obcí ODORAK,“ konstatuje Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy a pokračuje: „Jeho cíli jsou například propojení měst a obcí v oblasti veřejnou dopravou bez ohledu na krajskou příslušnost a dopravní i tarifní zapojení všech druhů dopravy v dané oblasti. Cestujícím tak přinese celou řadu výhod; mimo jiné nové linky autobusů a vlaků anebo uznávání krajských tarifů ve vícero spojích. Linka 305 se zároveň stane významným páteřním spojením. Tato linka bude mít samozřejmě i přínos pro cestující ze Středočeského kraje – nově bude rozšířen tarif PID až do

Karlových Varů,“. Naopak tarif Karlovarské kraje (IDOK) bude platit v úseku Karlovy VaryLubenec, tarif Ústeckého kraje (DÚK) pak v úseku Karlovy VaryNové Strašecí.

Regionální linka bude vyjíždět z pražského Zličína, povede převážně po staré Karlovarské silnici, a obslouží zdejší města a obce, jako například Nové Strašecí, Řevničov, Petrohrad, Lubenec, Bochov nebo Andělskou Horu. V návaznosti na vznik linky dojde i ke změnám v jízdním řádu linek Integrovaného dopravního systému Karlovarského kraje v oblasti Žluticka. Z linky 305 budou rozšířeny garantované přípoje na linky PID a DÚK 560 a 760 a linku IDOK 409. Dopravcem linky bude Transdev Střední Čechy.

Změny nastanou od 10. prosince 2023, tedy v den celostátní změny jízdních řádů, platnost návazných linek v Karlovarském kraji na linku 305 bude platná od 1. 1. 2024.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688