Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  27.11.2023 09:04:12

CSG: Tatra Trucks má nejvíce zakázek za 30 let, plánuje zdvojnásobení výroby


Generální ředitel výrobce nákladních vozidel Tatra Trucks Lukáš Andrýsek uvedl v rozhovoru pro Hospodářské noviny, že společnost plánuje zvýšit výrobu nákladních vozidel na dvojnásobek během příštích 3 let. Z letošní výroby cca 1500 nákladních vozidel se chce firma během tří let dostat na cca 2500 kusů, což je sice v počtu kusů růst o 2/3, ale rostoucí složitost výroby znamená, že půjde efektivně o růst na dvojnásobek. V tržbách by firma měla vzrůst ze současných 8 mld. na cca 15-17 mld. . Zakázková kniha Tatry je podle Andrýska nejvíce zaplněná od r. 1989. Mezi největší současné zakázky patří dodávka 900 nákladních vozidel pro belgickou armádu a tendr v Nizozemsku může přinést zakázku na dalších 700 vozidel. Dodávky nákladních vozů na Ukrajinu pak mohou být v řádu tisíců vozů. Letošní odhadovaný zisk EBITDA cca 400 mil. je snížen některými zakázkami, kde nasmlouvaná cena nepočítala s pozdější inflací v nákladech, ale management cílí růst marže EBITDA z cca 5 % do dvouciferných úrovní. Hlavním úkolem je podle gen. ředitele nastavit výrobu na duální model, kdy bude firma schopna plnit jak menší zakázkovou, tak velkosériovou výrobu podobnou automobilkám. Výhled na rychle rostoucí tržby a zisk Tatra Trucks hodnotíme pozitivně z hlediska skupiny CSG, která ve společnosti vlastní 65% podíl. Doplňujeme, že z důvodu specifických stanov Tatry její tržbu CSG nekonsoliduje do svých výkazů. Ve výkazu zisku a ztráty CSG je zahrnut výsledek Tatry až v zisku po zdanění. Dluhopisy CSG 8,00/2028 se obchodují na pražské burze.

J&T BANKA, privátní a investiční banka úspěšných

Od roku 1998 nabízí služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytuje specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688