mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  22.11.2023 07:05:00

Lokální projekt v provincii Pursat: Řešení nedostupnosti pitné vody a základní sanitace v nejchudších oblastech

Lokální projekt v provincii Pursat: Řešení nedostupnosti pitné vody a základní sanitace v nejchudších oblastech

16.11.2023 / 03:21 | Aktualizováno: 22.11.2023 / 07:05

Kambodža se potýká s drsnou realitou klimatických změn a provincie Pursat je důkazem environmentálních problémů, kterým čelí mnoho obyvatel regionu. Záplavy, sucha, vysoká hladina podzemní vody a jílovitá půda představují významné hrozby, kvůli nimž jsou domácnosti v Pursatu zranitelné vůči nemocem přenášeným vodou a problémům souvisejícím s hygienou.

Nadace East Meets West Foundation (EMWF) si uvědomuje tuto potřebu a proto implementuje projekt, jehož cílem je podpořit pozitivní změny v komunitách v Pursatu. EMWF, která se zaměřuje na pomoc založenou na výsledcích (Output-Based Aid - OBA) v oblasti vody, sanitace a hygieny (WASH), spolupracuje s národními a nižšími vládami i místními orgány, aby zavedla univerzální přístup, který se vztahuje i na venkovské a odlehlé oblasti.

Více než 70 % cílových vesnic nemá přístup k nezávadné pitné vodě a je odkázáno na povrchovou vodu a soukromé mělké studny. EMWF si uvědomuje tento rozdíl a ve spolupráci s Ministerstvem pro rozvoj venkova řeší nedostatek hygienických zařízení prostřednictvím inovativních návrhů na výstavbu a modernizaci latrín.

V Pursatu, kde 5,48 % obyvatel nemá k dispozici hygienické zařízení a 10 % stávajících latrín vyžaduje modernizaci, EMWF uplatňuje dvojí strategii. Nadace spolupracuje s místními dodavateli a zedníky vyškolenými v instalaci biopískových filtrů a výstavbě nebo modernizaci latrín. Tyto ekologické domácí latríny nejen řeší kritickou otázku hygieny, ale také obsahují konstrukce, které usnadňují odtok tekutin, čímž minimalizují dopad na životní prostředí.

Zásadní je, že EMWF zajišťuje zapojení a posílení postavení komunity v celém procesu. Klíčovou roli hrají komunitní výbory žen a dětí, které působí v každé kambodžské vesnici na nižší než národní úrovni. Tyto výbory nejen radí obecním radám při sestavování rozpočtů pro potřeby dětí a rodin, ale také se aktivně zapojují do výchovy ke změně chování v domácnostech.

Přizpůsobením obsahu specifickým potřebám a zájmům žen v domácnostech vytváří EMWF udržitelný dopad. Dlouhodobost projektu je zaručena zavedením jedinečných modelů latrín a biopískových filtrů, které se mohou pochlubit nulovými náklady na údržbu. Tyto strategické projekty přinášejí prospěch nejen rodinám žijícím pod hranicí chudoby, ale slouží také jako inspirativní modely pro budoucí projekty zásobování vodou a hygieny na úrovni komunit a okresů.

Projekt byl podpořen v rámci programu Malé lokální projekty 2023 financovaného Ministerstvem zahraničních věcí ČR.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688