OCP (Oční centrum Praha)
Z regionů  |  15.11.2023 12:40:37

Dny prevence zraku se zaměřují na zrak policistů, strážníků a záchranářů

Již po jedenácté probíhají Dny prevence zraku, v rámci, kterých Oční centrum Praha vyšetřuje zrak strážníkům, policistům a záchranářům přímo na jejich pracovišti. Každoročně je toto preventivní měření u jednotlivých záchranných složek vítáno. V loňském roce byla dosažena rekordní účast, kdy si zrak nechalo vyšetřit více než 800 příslušníků integrovaného záchranného systému. A podobný zájem se očekává i letos.

Kvalitní zrak je nezbytný pro práci příslušníků integrovaného záchranného systému a každoroční vyšetření zraku přímo na pracovišti je pro ně velkým bonusem.

Program Dnů prevence zraku

 V úterý 14.11.2023 byly preventivní prohlídky na Policejním prezidiu ČR ve Strojnické ul. na Praze 7.

 Ve středu 15.11.2023 se nechají vyšetřit pracovníci na Krajském ředitelství policie hl. m. Prahy na adrese Kongresová 2 v Praze 4.

 V pondělí 20.11.2023 pak podstoupí preventivní prohlídku Městská policie hl. m. Prahy společně se Zdravotnickou záchrannou službou hl. m. Prahy na adrese Korunní 98, Praha Vinohrady.

 

Výsledky předchozích ročníků potvrzují, že akce má smysl

Dny prevence zraku se konají již od roku 2011. V letošním roce probíhá již jedenáctý ročník této akce.

Během uplynulých ročníků vyšetřilo Oční centrum Praha téměř 7000 zdravotníků, strážníků a policistů v Praze. Dosavadní výsledky potvrzují, že akce má smysl a preventivní vyšetření podchytí nejen běžné refrakční oční vady jako je krátkozrakost či dalekozrakost, ale i případné skryté oční vady, jako je například vyšší nitrooční tlak.

Podchyceny, ale byly i případy se šedým zákalem a různá onemocnění sítnice. U osob, které podstoupily vyšetření zraku opakovaně, byl zjištěn pozitivní vývoj a snížil se počet pacientů se špatnou brýlovou korekcí a se syndromem suchého oka.

Preventivní oční prohlídku doporučujeme podstupovat jednou do roka a jsme potěšeni, že příslušníci IZS naše doporučení berou vážně. Jen díky tomu se mohla celá tato akce přeměnit v dlouhodobý významný projekt,” uvádí MUDr. Radan Zugar, primář Očního centra Praha.

Vyšetření zraku v rámci Dnů prevence zraku není pro příslušníky záchranných složek časově náročné a zabere asi 20 minut, zahrnuje přístrojové měření zraku, ale i vyšetření a konzultaci s očním lékařem, který doporučí případnou léčbu. Výhodou je, že v případě potřeby dalšího vyšetření, je možno provést návazné komplexní vyšetření včetně speciálního vyšetření sítnice pomocí OCT Angiografie přímo v Očním centru Praha.

Záchranné složky vyšetření svých zaměstnanců na pracovišti vítají

O vyšetření zraku přímo na svém pracovišti je ze strany příslušníků jednotlivých záchranných složek dlouhodobě velký zájem.

Oční preventivní vyšetření mobilní ordinací se u nás na pracovišti stalo jakousi tradicí. Od konce září pravidelně zaznamenáváme dotazy našich zaměstnanců, zda i letos mohou s očním vyšetřením počítat. A z toho máme obrovskou radost. Dobrý zrak je nejen pro náš život, ale i práci nepostradatelný. Vzrůstající zájem zaměstnanců jen dokazuje, že spolupráce s očním centrem byl krok správným směrem,“ říká tisková mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

Dny prevence zraku u Policie ČR se staly už opravdovou tradicí. Preventivní vyšetření policisté a občanští zaměstnanci každoročně hojně využívají, Lékaři provádí vyšetření i odborné konzultace přímo na našich pracovištích, což je velkým přínosem. Navíc pravidelný preventivní screening zraku a včasný záchyt případných očních vad pomáhá předcházet vážným zdravotním komplikacím,” komentuje plk. Mgr. Zuzana Pidrmanová, vedoucí odboru prevence Policejního prezidia ČR.

 

Oční centrum Praha

OCP je soukromá oční klinika s dlouholetými zkušenostmi, která poskytuje zdravotní péči v oboru očního lékařství již od roku 2000. Po celou dobu existence je naší nosnou myšlenkou "Návrat do jasného světa na dosah ruky” a za uplynulých 20 let jsme do jasného světa vrátili téměř 100.000 pacientů, kteří byli na naší klinice úspěšně operováni. Poskytování kvalitní péče a lidský přístup ke každému pacientovi v Očním centru Praha vždy byl, je a bude i do budoucna na prvním místě.

Více informací na: www.ocp.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688