Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Reality  |  15.11.2023 12:09:33

Nová logistická hala ve VGP Parku České Budějovice pro společnost Dachser je dokončena

VGP Park České Budějovice

Evropský developer a vlastník semi-industriálních a logistických nemovitostí VGP předal do užívání zbrusu nové prostory společnosti Dachser Czech Republic ve VGP Parku České Budějovice v komerční zóně Světlík. Právě zkolaudovaná hala D zahrnuje 14 000 metrů čtverečních a stavěna byla tomuto mezinárodnímu poskytovateli logistických služeb přímo na míru jako další rozšíření jeho dosavadních prostor v hale C o velikosti přes 9 000 metrů čtverečních. Primárně bude sloužit ke kontraktní logistice. Budova aspiruje na zelenou certifikaci BREEAM ve stupni Excellent.

„Podařilo se nám dokončit halu, která ve všech ohledech splňuje vysoké nároky společnosti Dachser na bezpečný a efektivní provoz jejich specializovaného skladu. To disponuje deseti nakládacími a dvěma nájezdovými rampami, umožňuje uskladnit až 25 tisíc palet a je opatřeno výškovými regály s technologií regálových sprinklerů, díky kterým je možné skladovat i některé náročnější produkty vyžadující mimořádnou citlivost při manipulaci,“ komentuje David Plzák, Country Manager VGP pro Českou republiku, a dodává: „Zároveň jsme do haly zakomponovali celou řadu řešení šetrných k životnímu prostředí jako přípravu na fotovoltaiku na střeše, tepelnou rekuperaci, zařízení pro úsporu vody či LED osvětlení. Zároveň pracujeme na výsadbě zeleně v okolí a celkové kultivaci areálu.“

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb Dachser Czech Republic přestěhoval svoji českobudějovickou pobočku do VGP Parku České Budějovice v minulém roce a v současné době se jedná o jeho nejrychleji se rozvíjející pobočku v České republice. Aktuálně zaměstnává cca 60 pracovníků, přičemž s novou halou vznikne 20 dalších pracovních míst.

VGP Park České Budějovice leží na periferii města v komerční zóně Světlík. Díky výbornému dopravnímu spojení do centra města a přímému nájezdu na dálnici D3, která propojuje Prahu a rakouský Linz, je lokalita ideální pro logistiku a lehkou výrobu. Areál o rozloze 37 hektarů by měl po svém dokončení zahrnovat dohromady 7 hal o celkové pronajímatelné ploše přes 130 000 metrů čtverečních. Součástí výstavby parku je i rekonstrukce cyklostezky a revitalizace přilehlého rybníka pro podporu zdejší biodiverzity a zadržování vody v krajině.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688