OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Auto Moto  |  07.11.2023 17:39:32

Až polovina motoristů je ochotna měnit svoji pojišťovnu (Německý autoklub)

Podle průzkumu společnosti ADAC Versicherung je v současné době 46 % všech německých motoristů otevřeno změně pojišťovny chránící jejich auto. Naopak 51 % dotázaných uvedlo, že měnit nechtějí. Ještě loni bylo 55 procent %, že zůstanou věrni své dosavadní pojišťovně. 3 % respondentů letos neuvedlo žádnou odpověď. V anketě bylo osloveno 1 118 motoristů, kteří rozhodují o volbě pojišťovny pro autopojištění.

Ochota hledat novou pojišťovnu závisí také na věku. Připravenost ke změně je výrazná zejména u řidičů ve věku 30 až 39 let. Podle průzkumu jsou téměř 2 ze 3 respondentů v této věkové skupině otevřeni změně pojišťovny: 50 % o tom chce uvažovat, 12 % je již rozhodnuto, že osloví jinou společnost. U řidičů starších 60 let je situace zcela odlišná. Pro dvě třetiny z nich (67 %) je jasné, že zůstanou u svého stávajícího pojištění.

Další zajímavý výstup ze studie: pro každého druhého respondenta (50 %) jsou důležitější plnění a služby než cena, pro každého čtvrtého (27 %) je významná cena pojištění. V této otázce se 22 % respondentů nedokázalo rozhodnout. Na cenu jsou citliví zejména mladí řidiči. Ale i ve věkové skupině od 18 do 29 let dává většina 40 % přednost dobrému plnění a službám. Naopak 30 % považuje za důležitější cenu.

Další výsledek: 90 % dotázaných je spokojeno nebo velmi spokojeno s rozsahem služeb nabízených vlastním pojištěním, 83 % s klientským servisem a dokonce celých 75 % i s cenou. Pojišťovny motorových vozidel hodnotili obzvláště dobře řidiči ve věku 50 až 59 let. V této věkové skupině je 94 % spokojeno nebo velmi spokojeno s rozsahem služeb, 86 % se zákaznickým servisem a 85 % také s cenou.

Změny tarifu podle typových tříd se letos budou týkat necelé třetiny aut v Německu

Celostátní svaz německého pojišťovnictví (GDV) stanovil nové regionální třídy pro pojišťování vozidel. Podle svazu nedojde ke změnám tarifu u 70 % motoristů. Pouze několik modelů aut bude přeřazeno o více než jednu třídu výš nebo níž. „Pro zhruba 7,4 milionu motoristů budou v budoucnu platit vyšší klasifikace v pojištění odpovědnosti z provozu motorových vozidel, zatímco zhruba 5,4 milionu bude mít prospěch z lepších, tedy nižších typových tříd. Velké skoky jsou výjimkou; pouze u několika modelů půjde o více než jednu třídu nahoru nebo dolů,“ uvedl koncem září výkonný ředitel GDV Jörg Asmussen. Pro 70 %, tedy asi 29,4 milionu motoristů, zůstane typová třída z předchozího roku stejná.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688