Cianews.cz (ČIA)
Obchod a služby  |  29.08.2003 09:45:01

LETNÍ BOUŘE! - Postup eBanky při shánění klientů prošetří ÚOOÚ



Neobvyklou, ale přesto úspěšnou strategii při získávání klientů zvolilo vedení eBanka, a.s. , která se zaměřuje na internetové bankovnictví. Každý zaměstnanec dostal za úkol dát bance telefonní čísla několika desítek svých přátel a známých. Školení pracovníci jim poté předložili nabídku banky. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny.

Akce byla nazvána Letní bouře. Šéf eBanky Lašák Radomír, Ing MBA si však na to, jak jeho podřízení plní stanovené úkoly, v podnikovém časopisu echo eBanky postěžoval. "Není přece možné, aby celkem 375 zaměstnanců banky nepředalo žádný, opakuji žádný kontakt na své přátele a známé. A dalších 208 předalo méně než dvacet kontaktů," píše Lašák.

Ředitel uvádí, že šel zaměstnancům příkladem. Bance dal seznam dvou set jmen, mezi nimiž jsou i šéfové velkých tuzemských firem. "Očekávám, že po příští aktualizaci výsledků Letní bouře budou mít všichni zaměstnanci odpovídající počet předaných kontaktů," pokračuje v podnikovém listu Lašák.

Výsledky Letní bouře a přehled o plnění úkolů dostávají k dispozici všichni zaměstnanci eBanky. Vedení má tak dokonalý přehled o tom, kdo se jak snažil. "Při správné motivaci by podřízení svému zaměstnavateli pomohli bez problémů. Pokud se tak nestalo, je to selhání vedení," domnívá se šéf Asociace komunikačních agentur Jiří Mikeš.

"Pokud zaměstnanec žádné kontakty bance nepředal, o něčem to svědčí," řekl o oprávněnosti zadávat zaměstnancům takové úkoly Lašák. "Všechno bylo ovšem dobrovolné. Nikoho kvůli nedodání kontaktů nebudu vyhazovat," dodal vzápětí. eBanka podle Lašáka získávala v letních týdnech v průměru dvakrát více klientů než začátkem letošního roku.

Ostatní banky takové kampaně k přilákání klientů nedělají. "O tom jsem nikdy neslyšela, jsem přitom v kontaktu s lidmi z většiny bank," říká šéfka bankovních odborů Marie Klucová. "Postupem eBanky se budeme zabývat. Existuje předpoklad, že jde o závažný případ, který spadá do naší kompetence," řekla mluvčí Úřadu pro ochranu osobních údajů Hana Štěpánková.

-joh-, -ph-





© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688