skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  02.11.2023 19:00:00

Nová Škoda Superb - prostor, komfort a možnosti volby (video)

Nový Superb pokračuje v tradici prostorných a reprezentativních vozů. Díky moderním materiálům i technice nabídne cestujícím ještě vyšší komfort. Větší je také vnitřní prostor, ať už ten pro posádku nebo pro zavazadla.

Podívejte se na záznam premiéry nové generace modelu Škoda Superb:

Čtvrtá generace se ponese ve znamení bohatých možností. Superb bude totiž nadále k dispozici v karosářských provedeních kombi a liftback, zákazníci si budou moci vybírat ze šesti různých provedení interiéru, šesti motorizací včetně plug-in hybridní varianty a také pohon všech kol. Nebude chybět ani prémiová výbava Laurin & Klement.

„Již více než 20 let je Superb vlajkovou lodí portfolia vozů Škoda se spalovacími motory. Ve své čtvrté generaci jím bude i nadále a nabídne ještě sofistikovanější skulpturální design, mimořádnou prostornost i nejmodernější technologie,“ říká k novince šéf automobilky Klaus Zellmer.

Nová generace vozu Škoda Superb
8
Nová generace vozu Škoda Superb
Nová generace vozu Škoda Superb
Nová generace vozu Škoda Superb
Nová generace vozu Škoda Superb
Zobrazit 8 fotografie
Sdílet galerii
pinterest

Nové barvy a víc místa

Exteriér se nese v duchu nového designového jazyka značky Škoda, Modern Solid. Zájemci si budou moci vybírat celkem z osmi odstínů barev, z toho šest je zcela nových. Jde o bílou Purity a metalické odstíny stříbrnou Pebble, černou Ebony, modrou Cobalt, červenou Carmine a žlutou Ice Tea.

750_23_sko_superb-prem_barevne-variace_s_v2_cebcc144 Nová Škoda Superb přijíždí v osmi barevných variacích.

Nový Superb je větší než předchozí generace, karoserie se chlubí vylepšenou aerodynamikou. Koeficient odporu vzduchu je 0,23 u liftbacku a 0,25 u kombi, jde o zlepšení o 10 a 15 %, což přispívá mimo jiné ke snížení spotřeby paliva. Přídi auta dominuje nová osmihranná maska a zaujmou i Matrix-LED přední světlomety druhé generace, které svítí až o 40 % výrazněji než předchozí provedení. Kola mohou mít průměr až 19 palců.

Superb_Combi_Front_crop_20231019_a0c5b39a Nová Škoda Superb Combi

Superb tradičně utvářel designový jazyk značky Škoda a čtvrtá generace v tom bude pokračovat: vzhled charakterizují ostře řezané linie, jasně definované dynamické proporce a moderní skulpturální a krystalický styl. Podařilo se nám také výrazně zlepšit aerodynamiku obou karosářských verzí a zároveň nabídnout cestujícím ještě více prostoru,“ hodnotí vzhled nového modelu Oliver Stefani, šéfdesignér Škoda Auto.

Více místa nabízí Superb jak posádce, tak zavazadlům. Karoserie se oproti předchůdci mírně protáhla a zvýšila (u kombi o 40 a 5 mm, u liftbacku o 43 a 12 mm), cestující tak budou mít nejen více místa pro nohy, ale také nad hlavou. Tradičně obrovský je zavazadlový prostor, liftback se chlubí 645 litry místa (nárůst o 20 litrů) a kombi 690 litry (30 litrů navíc).

Kufr varianty kombi nabízí základní objem 690 litrů.

Praktičnost a udržitelnost

Interiér čtvrté generace modelu Škoda Superb je praktický nejen z hlediska nabídky místa nebo odkládacích míst, ale také z pohledu ovládání vozu a jeho funkcí. Uspořádání palubní desky je přehledné a elegantní, dominuje jí velký displej infotainmentu s úhlopříčkou 10“ nebo 13“, řidič má k dispozici 10“ Virtuální kokpit . Specialitou nové generace jsou multifunkční ovladače (Smart Dials), které zastanou různé funkce které se nyní příjemně a snadno ovládají. Usnadňují nastavení klimatizace i dalších funkcí vozu.

Interiér nové generace Škoda Superb
16
Interiér nové generace Škoda Superb
Interiér nové generace Škoda Superb
Interiér nové generace Škoda Superb
Interiér nové generace Škoda Superb
Zobrazit 16 fotografie
Sdílet galerii
pinterest

Šest různých provedení interiéru navodí posádce příjemnou atmosféru, použité materiály pak kladou důraz na ekologii. Veškeré textilní materiály na sedadlech a obložení dveří jsou například vyrobeny ze 100% recyklovaného polyesteru, kůže je činěna ekologickým způsobem. Z recyklovaných materiálů jsou nově také škrabka na led ve víčku nádrže a deštník ve dveřích , se kterým model Superb přišel jako první.

Špičková technika

O pohon vozů se postará jedna ze šesti různých jednotek. Agregát 1.5 TSI se 110 kW má mild-hybridní technologii, agregát 2.0 TSI ve verzích se 150 a 195 kW zase přináší dostatek síly. Úsporný diesel 2.0 TDI bude k mání v provedeních se 110 a 142 kW. A šestou jednotkou je plug-in hybrid, který kombinuje agregát 1.5 TSI a elektromotor. Celkový výkon je 150 kW a čistě elektrický dojezd přes 100 kilometrů v režimu WLTP. Tato jednotka bude k mání pouze pro Superb Combi. Všechny exempláře nové generace modelu Superb mají automatickou převodovku DSG s voličem na sloupku řízení a nejvýkonnější diesel i benzínový motor mají standardně pohon všech kol.

Škoda Superb iV Škoda Superb Combi iV

Řidiči jízdu s vozem usnadní řada pokročilých asistenčních systémů (třeba nové generace parkovacích asistentů, asistované jízdy nebo hlídání mrtvého úhlu ). Špičkový jízdní komfort obstará volitelný adaptivní podvozek DCC Plus . Superb se také chlubí špičkovou bezpečnostní výbavou s až deseti airbagy nebo moderní konektivitou.

Superb_Limo_Side_20231023_54e4c93d Nová Škoda Superb ve verzi liftback

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688