Cez.cz (ČEZ)
Energie  |  01.11.2023 14:53:00

Memoranda mezi ČEZ Teplárenskou a městem Mělník byla podepsána dnes, smlouva je uzavřena na dobu neurčitou

Teplo bez starostí
 

1. 11. 2023

Memoranda mezi ČEZ Teplárenskou a městem Mělník

Praha/Mělník – Memorandum o vzájemné spolupráci podepsali ve středu 1. listopadu zástupci společnosti ČEZ Teplárenská, a.s., ze Skupiny ČEZ a vedení města Mělníka. Smlouva je uzavřena na dobu neurčitou, přičemž nabyla platnosti a účinnosti dnem jejího podpisu. Jejím hlavním smyslem je to, že obě smluvní strany si plně uvědomují, jak důležité je v dnešní době téma energetické bezpečnosti a soběstačnosti. Společný přístup a dlouhodobý rozvoj spolupráce by tak ve finále měly přinést i dlouhodobé zlepšení kvality životní úrovně místních obyvatel v oblasti zajištění bezproblémových dodávek tepelné energie, především v souvislosti se životním prostředím.

Město Mělník, jako územně samosprávný celek, pochopitelně podporuje rozvoj svého území za využití všech možných a dostupných zákonných prostředků v souladu se svými schválenými prioritami. Důležitým aspektem těchto aktivit je otevřená spolupráce se všemi významnými subjekty působícími v lokalitě. „Mezi ty velmi významné samozřejmě řadíme společnost ČEZ Teplárenskou. Její aktivity se výrazně dotýkají života našich obyvatel. Díky memorandu o vzájemné spolupráci budeme mít k dispozici aktuálně veškeré informace, co se centrálního zásobování teplem týče. Rozvoj moderní energetické infrastruktury je totiž provázaný i s rozvojem území města, stavem životního prostředí a zaměstnaností. Zároveň deklarujeme zájem na stabilizaci dodávek tepla na území města Mělníku a podporu pro rozšiřování centrálního zásobování teplem, včetně dlouhodobé udržitelnosti,“ říká Tomáš Martinec, starosta Mělníka.

ČEZ Teplárenská působí na území města jako vlastník a provozovatel rozvodného zařízení tepla, které je z pohledu obou stran významným prvkem infrastruktury v Mělníku. „Hodláme zde pochopitelně působit i nadále a zajišťovat odběratelům prostřednictvím CZT spolehlivé a bezpečné dodávky tepla, jehož cena je dlouhodobě konkurenceschopná s ostatními teplárenskými společnostmi. CZT navíc zásadním způsobem zkvalitňuje životní prostředí, neboť na rozdíl od lokálních zdrojů je prakticky bezemisní. Teplárna Energotrans přitom po nedávné modernizaci a ekologizaci svých výrobních provozů rovněž splňuje, je dokonce pod nimi, veškeré současné přísné emisní limity dané evropskou legislativou,“ dodává k tomu Rostislav Díža, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Teplárenské.

Stejně jako pro Prahu a Neratovice je i pro Mělník zdrojem tepla Teplárna Energotrans (dříve Elektrárna Mělník), jejímž provozovatelem je v rámci Skupiny ČEZ společnost Energotrans, a.s. Z Teplárny Energotrans putuje teplo horkovodním napáječem na patu Prahy, kde ho do svého systému přebírá distributor Pražská teplárenská. V lokalitách horkovodu Mělník, na který jsou napojeni další odběratelé, odebírá a dál distribuuje teplo právě ČEZ Teplárenská, a.s.

Ota Schnepp , mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688