plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  30.10.2023 14:17:11

Plzeň: V noci budou uzavřeny mosty na Belánce. Projdou zatěžovací zkouškou v noci z úterý 31. října na středu 1. listopadu a ze středy 1. listopadu na čtvrtek 2. listopadu


Mosty přes železniční trať na Klatovské třídě čeká v noci z úterý na středu a ze středy na čtvrtek zatěžovací zkouška, kvůli které bude omezena doprava. Je třeba zjistit stavebnětechnický stav jejich nosných konstrukcí. Výsledek bude sloužit jako podklad pro projekční fázi rozšíření křižovatky na Belánce. Zkoušky jsou naplánovány na noční hodiny, kdy je provoz minimální. Provádí je Ředitelství silnicdálnic (ŘSD) ČR, které je správcem komunikace.

V noci z 31. října na 1. listopadu bude doprava omezena v čase od 23 do 0:15 hodin a od 4:15 do 5:00 hodin na mostě, po němž vedou jízdní pruhy z centra na Bory. Dojde k uzavření obou pruhů dopravy, na tramvajovou trať bude puštěn pouze jeden směr průjezdu ostatní dopravy. Při průjezdu tramvají v jakémkoliv směru bude provoz ostatní dopravy zastaven poučenou osobou. A v době realizace zatěžovacích zkoušek, tedy od 0:15 do 5:00 hodin dojde k uzavření obou pruhů dopravy, včetně tramvajové trati. Na vedlejším mostě bude puštěn obousměrný provoz.

Ilustrativní obrázek: DIO zatěžovací zkoušky mostů na Klatovské - 1. část směrem na Klatovy (zdroj: ŘSD ČR, Správa Plzeň)

Ilustrativní obrázek: DIO zatěžovací zkoušky mostů na Klatovské - 1. část směrem na Klatovy (zdroj: ŘSD ČR, Správa Plzeň)

V noci z 1. na 2. listopadu dojde k omezení dopravy na mostu s jízdními pruhy z Bor do centra se stejným časovým harmonogramem a stejnými podmínkami jako den před tím v opačném směru.

Podle informací ŘSD mají plánované zkoušky charakter dynamických zkoušek, při nichž je použito jedno třínápravové vozidlo naložené na celkovou hmotnost 25 tun. „Budou měřeny deformační čáry nosné konstrukce při pomalém přejezdu vozidla a dále bude provedeno dynamické buzení nosné konstrukce tímto vozidlem, které ‚přeskočením‘ přes překážku vyvodí rázový účinek. Odezvy konstrukce na uvedené dynamické zatěžování budou kontinuálně měřeny a následně vyhodnoceny,“ uvedl Pavel Rybár z ŘSD, Správy Plzeň.

„Díky tomu, že jsou zatěžovací zkoušky naplánovány na noční hodiny, kdy je provoz minimální, nás určitě žádný kolaps dopravy nečeká. Zkoušky jsou nutné pro to, aby byl zjištěn aktuální stav nosných konstrukcí mostu. V plánu je totiž rozšíření vytížené křižovatky na Belánce,“ uvedl náměstek primátora města Plzně Aleš Tolar, do jehož gesce spadá oblast dopravyživotního prostředí.

Přílohy


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688