AAA Auto (AAA Auto)
Auto Moto  |  25.10.2023 11:19:28

Počet prodaných SUV v síti autocenter AAA AUTO a Mototechna vzrostl za 8 let na dvojnásobek


SUV, populární odnož městského terénního vozu, patří dlouhodobě na první příčky v oblibě u ojetých automobilů. Společnost AURES Holdings, provozovatel sítě AAA AUTO a Mototechna, jich za osm let od otevření prvního specializovaného centra SUV & Terénní vozy prodala jen Česku na 120 000. I když letos se podle dosavadních odhadů prodá jen stejně SUV jako vloni, stále tyto vozy tvoří přes 22 % celkové poptávky. Nejčastěji si zákazníci pořizují Škodu Kodiaq v dieselu. Automatickou převodovku již má téměř polovina z nich, stejně jako náhon na všechna čtyři kola.

Před osmi lety jsme otevřeli na ploše o výměře 3 785 m2 první Centrum SUV & Terénních vozů v Praze a postupně jsme přidali další nejen v Česku, ale i na Slovensku. Důvodem byl hlavně rostoucí zájem o rodinná SUV, kterých se jen v tuzemsku prodalo od té doby na sto dvacet tisíc. Zákazníci tak mají tyto vozy přehledně na jednom místě,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna. Nabídka SUV na trhu meziročně stoupla. „Lidé bohužel musí zvažovat při koupi auta nejen praktickou stránku vozu, ale i provozní náklady, které jsou u SUV logicky vyšší než třeba u stále nejprodávanějších hatchbacků. Stále jde ale o třetí nejžádanější vůz, kterého ročně v České republice prodáme téměř třináct tisíc. Tento typ karoserie bude mít své kupující i v budoucnosti a očekáváme naopak nárůst v počtu zobchodovaných aut i v dalších letech,“ doplnila Topolová.

Nejprodávanějšími letošními modely v síti autocenter AAA AUTO a Mototechna jsou Škoda Kodiaq (5,7 %), Kia Sportage (5,6 %) a Škoda Karoq (5,2 %). Automatickou převodovku má 45,3 % SUV a náhon na všechna čtyři kola 46,4 %. Tyto vozy jsou sice ze 46 % v dieselu, ale zbytek tvoří ekologičtější benzíňáky (44 %), hybridy (8 %) a elektromobily (1 %). Nejprodávanějšími barvami jsou stříbrnošedá (22,4 %), bílá (21,5 %) a černá (16,6 %).

Největší letošní zajímavostí z kategorie terénních aut se pravděpodobně stane chystaný prodej sběratelského kousku – kabrioletu Mercedes-Benz G500 Final Edition 200 s motorem V8 o výkonu 285 kW. Cena ještě nebyla stanovena, ale tyto vozy se ve světě prodávají zhruba za 12 milionů korun. V roce 2013 si ho jako nový pořídil bývalý majitel AAA AUTO Anthony James Denny a najel s ním jen několik tisíc kilometrů. Těchto kabrioletů byl na celém světě vyroben omezený počet, pouhých 200 kusů.

Lucie Brychtová
PR Manager
AURES Holdings



AURES Holdings

Skupina AURES Holdings letos slaví již 30 let na trhu. Provozuje síť téměř šedesáti poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku, v Německu a v Nizozemsku. Za dobu své existence obsloužila již přes 2,8 milionu zákazníků. Skupina prodá ročně 90 000 vozů a je tak největším prodejcem ojetých aut ve střední a východní Evropě. Prodává také zánovní vozy pod obnovenou značkou Mototechna. Na západních trzích působí prostřednictvím společnosti Driverama.

Společnost se pravidelně umisťuje v žebříčcích CZECH TOP 100 a Českých 100 nejlepších. Pro roky 2017 a 2018 byla držitelem prestižního ocenění Superbrands a umístila se na 2. místě v celoevropské soutěži European Business Awards 2016/2017. Generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings Karolína Topolová se v roce 2020 umístila v anketě Top Ženy Česka na 1. místě v kategorii manažerek a vloni v tomto žebříčku vstoupila do Síně slávy.

Skupinu vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

Více informaci na: www.auresholdings.eu

23.11. 08:46  taky mam (pitrs)
26.10. 13:57  SUV je navykové (Tomasso)
26.10. 13:14  SUV je navykové (Jarinen)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688