Inzerce (Inzerce)
Reality  |  19.10.2023 12:08:25REKLAMA

Otevíráme cestu k novostavbám online pro všechny - Měníme pravidla hry prodeje developerských projektů

 

Pavel Frič a Radek Procházka z Home Portal

 


Realitních serverů je na internetu celá řada, proč by měli zákazníci jít právě k Vám?

Pavel Frič: Kromě ucelené a přehledné nabídky novostaveb na jednom místě nabízíme i služby, které zákazníkovi maximálně zpříjemní cestu za novou nemovitostí. Výběrem novostavby na webu pro nás tedy vše teprve začíná. Klient si na Home Portal vyhlédne některý z developerských projektů a my ho následně provedeme celým procesem koupě. Největší výhodou je, že kupující od nás získá kompletní servis zcela zdarma. Naše služba je plně hrazena developerem.

 

S čím tedy můžete zájemcům o novostavby pomoci?

Radek Procházka: Klienti se díky nám rychle zorientují v nabídce nemovitostí a na základě jejich preferencí jim rovnou doporučíme nejvhodnější projekty. Podělíme se s nimi o zkušenosti z rezidenčního trhu, zařídíme přednostní prohlídky projektů a zaštítíme komunikaci s developerem. Celý proces je díky nám o dost jednodušší a rychlejší. Zároveň máme přístup ke spoustě neveřejných nabídek od developerů i soukromých investorů. Můžete si nás vlastně představit jako takového průvodce v džungli novostaveb. Jsme často poradcem, který dokáže utřídit klientovy představy a doporučit mu to nejlepší variantu pro jeho budoucí bydlení.

Někdy si klienti myslí, že když nás obejdou, budou mít výhodnější nabídku, ale opak je pravdou. Jelikož pro řadu developerů děláme velké objemy, dokážeme často dohodnou lepší cenu, než by si zákazník dohodl sám. Každopádně nikdy se nestane, že by klient dostal lepší cenu, když půjde za developerem na přímo. To je naše podmínka pro partnery, abychom spolupracovali.

Vaší specializací je prodej novostaveb. Proč dáváte přednost právě developerským projektům?

Pavel Frič: Já i můj společník Radek Procházka, se kterým jsme Home Portal společně zakládali, máme vlastní ne úplně pozitivní zkušenost z nákupu novostavby před lety a najít ucelenou nabídku novostaveb nebylo vůbec jednoduché. Musíte projít spoustu webových stránek, každý developer má jiné podmínky, jiné procesy a jiný produkt a bylo pro nás velice těžké se zorientovat. Stálo to spoustu času. Napadlo nás proto, vytvořit portál přímo orientovaný na novostavby, protože tu nic takového nebylo a pomůže to kupujícím s orientací v nabídce. A když k tomu přidáte naši službu v podobě poradenství celého nákupního procesu, dokážeme kupujícím ušetřit spoustu času a peněz. Zároveň to náš celý tým hrozně baví, že děláme s krásným produktem, který se pořád mění, vyvíjí a vylepšuje.

 

Koupit novou nemovitost dnes přeci není tak těžké?

Radek Procházka: Celý proces často není tak jednoduchý. Musíte se rychle zorientovat v nabídce, cenách a obchodních a platebních podmínkách. Zároveň řada klientů potřebuje hypotéku, někdo chce prodat nejdříve svou nemovitost, někdo je investor a hledá nemovitosti s dobrým výnosem. My dokážeme řešit každou situaci od A do Z. Často se stává, že řešíme pro klienta prodej jeho starší nemovitosti, s developerem dohodneme podmínky tak, aby nová nemovitost neutekla, ale zároveň aby se klient nedostal pod tlak v rámci prodeje jeho starší nemovitosti. V případě, že klienti potřebují další financování, máme i oddělení specializované na hypotéky, a tak celý proces vyřešíme za klienta pod jednou střechou.

Pokud prodáváte i starší nemovitosti, fungujete tak vlastně i jako realitka?

Radek Procházka: Já bych to řekl tak, že starší nemovitosti prodáváme se servisem, který dáváme developerům u novostaveb. Jsme schopni pro klienta pro prodej jeho starší nemovitosti udělat daleko více. V podstatě získá zdarma i marketingovou agenturu, která dokáže jeho nemovitost zpropagovat mezi širší okruh zájemců, a prodat tak nemovitost rychleji za nejlepší cenu na trhu.

Rezidenční trh byl po covidu dost zamrzlý, jak to vypadá dnes?

Radek Procházka: Upřímně ta situace se zlepšuje. Já si dokonce myslím, že aktuálně je ta nejlepší situace pro koupi novostavby. Developeři jsou aktuálně schopni dát slevy a ceny novostaveb aktuálně stagnovaly. A to se hodně rychle změní, protože se staví méně a poptávka po nemovitostech bude ohromná. Zároveň v momentě, kdy se zlepší sazby, se začne i více prodávat, a to způsobí jistě další zdražování.

K jakým slevám se dnes dá dostat?

Pavel Frič: Nejlepší příležitosti jsou často neveřejné a je těžší se k nim dostat. Vzhledem k rozsáhlé síti spolupracujících developerů, ale víme, kde lze koupit nejlepší nemovitost za nejlepší cenu. Neveřejné nabídky můžeme rozdělit do několika kategorií. Začněme předprodeji, kde se nabízejí nemovitosti za zvýhodněnou cenu ještě před tím, než oficiálně vstoupí na trh. Vedle toho nabízíme byty v developerských projektech, které jsou již vyprodané, ale do naší nabídky je neveřejně uvolní soukromí investoři. Aby investor takový byt prodal, musí však nabídnout lepší cenu, než za kterou běžně prodává developer. A třetí oblastí jsou pak bytové domy či investiční balíčky o větším počtu bytů, kde kupujícímu zajistíme množstevní slevy.

 

To byly slevy na bytech jako takových, co další pobídky?

Pavel Frič: Samozřejmě víme, u kterých projektů lze získat jakou konkrétní slevu. Nejčastěji se jedná o vybavení kuchyně, parkovací místo zdarma či různé slevy na zařizovací předměty. Zajímavou pobídkou je pak i výhodnější hypotéka, kterou zařídí developer. Úplně nejzajímavějším produktem jsou pak garantované měsíční příjmy u investičních bytů, ale na ty je již těžší natrefit a týkají se spíše rekreačních nemovitostí, u kterých trh po covidovém boomu prakticky zamrzl. Otázkou tedy je, co klient chce a my mu vždy vyjdeme vstříc a najdeme ideální nemovitosti pro jeho potřeby.

Developeři na českém trhu jsou spíše konzervativnější, jak těžké bylo dát dohromady tak širokou nabídku projektů na jedno místo?

Zdroj: Portal Jungle

Radek Procházka: Na rovinu to bylo velmi těžké. Developeři mají špatné zkušenosti s realitkami a dost často nás na začátku řadili do stejné škatulky. Home Portal funguje ovšem jako specializovaná marketingová agentura s vlastním obchodním týmem, která se tak liší od běžných realitních kanceláří. Developerům dokážeme poskytnout výrazně rozsáhlejší služby v marketingové i prodejní části. Na základě zkušeností z prodeje více než 200 projektů umíme zvolit efektivní marketingovou strategii, která přinese výsledky za násobně nižší náklady. Ušetříme tím spoustu času interním lidem u developera a zvedneme celkový výkon v prodejích.

 

Díky kvalitnímu zákaznickému servisu pak dokážeme klientům lépe poradit a edukovat jej v rámci celého procesu nákupu nemovitosti. Jednání mezi klientem a developerem je pak díky nám logicky rychlejší pro obě strany.

 

Radek Procházka

se od roku 2008 pohybuje v komerčních a rezidenčních nemovitostech. V průběhu této doby zastupoval jak developerské firmy, tak korporátní klientelu. Radek je dlouhodobě jedním ze silných hráčů na nemovitostním trhu v České republice. Jeho vášní jsou inovace a díky jeho dobré znalosti globálních trendů byl schopen zrodit koncepční model fungování Home Portal ve vzoru změn v digitalizaci nemovitostního trhu. Radek promoval na University of San Francisco v oboru Finance a úspěšně absolvoval Executive MBA na London Business School .

Pavel Frič

spoluzakladatel společnosti Portal Jungle. V posledních deseti letech založil řadu úspěšných firem, které patří mezi lídry daného trhu. Pavlovou silnou stránkou je aplikování nejnovějších technologií na prodej služeb a produktů v silně konkurenčních prostředích. V dynamickém prostředí společnosti Home Portal, která přináší inovativní prvky do oblasti real estate, se cítí jako ryba ve vodě. Pavel úspěšně absolvoval studijní obor management obchodu na Empire State University.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Přečtěte si také:

23.11.2023Budoucnost plateb: Banky mění pravidla hry Iva Grácová (Bezvafinance)
24.10.2023(Geo)politika mění pravidla hry: Na které trhy kvůli ní (ne)sázet? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
02.08.2023BlackRock: Těchto pět sil může (z)měnit tržní pravidla hry Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688