Město Nymburk (mesto-nymburk.cz)
Z regionů  |  19.10.2023 09:55:00

Rekonstrukce chodníků v Nymburce pokračuje. Město plánuje opravu chodníků, parkovacích stání i veřejného osvětlení v ulici Tyršova.

Město plánuje opravu chodníků, parkovacích stání i veřejného osvětlení v ulici Tyršova. Ta je důležitou spojnicí pro chodce z ostatních lokalit do centra města a širšího okolí. Současný stav chodníků v žádném případě nezajišťuje chodcům komfort ani jistotu a vzhledem k velmi vysokému provozu v ulici je nutné sjednat brzkou nápravu.

Město chce na tento projekt využít i dotační výzvu na podporu infrastruktury pro bezpečnou nemotorovou dopravu.

Více informací v tiskové zprávě:

Město plánuje rekonstrukci chodníků, parkovacích stání a veřejného osvětlení v ulici Tyršova, za podpory dotačních prostředků. „Snažíme se průběžně zlepšovat stav již nevyhovujících chodníků ve městě a vypsaná dotační výzva by nám pomohla pokrýt až 85 procent způsobilých výdajů projektu na rekonstrukci chodníků po obou stranách v Tyršově ulici. Jedná se o celou ulici Tyršova od náměstí až po ulici Luční - Okružní. Samotná realizace rekonstrukce by byla rozdělena do tří etap. Jdeme cestou vícezdrojového financování, neboť předpokládaná cena je 30 milionů. Žádost o dotaci byla podána začátkem října z podpory pro bezpečnou nemotorovou dopravu a v tuto chvíli poptáváme administrátora výběrové řízení na realizaci rekonstrukce chodníků, “ uvedl místostarosta Zdeněk Vocásek. Hlavním účelem projektu je prostřednictvím rekonstrukce chodníků zajistit bezpečnost pěších v trase vytížené silnice II/331 a místní komunikace. Projektem dotčené chodníky se nachází v širším centru města Nymburk. Rekonstrukce chodníku začne první etapou od centra města, druhá etapa od ulice Velké Valy po železniční přejezd a třetí bude provedena od železničního přejezdu po ulici Luční a Okružní. První a druhá etapa je předpoklad realizace v roce 2024 a třetí etapa v roce 2025. Projekt je potřebný z důvodu zajištění bezpečné dopravní trasy pro chodce z lokalit s rodinnou výstavbou do centra města a širšího okolí. V dotčeném místě se nachází chodníky, které musí zajistit chodcům základní bezpečnost vzhledem k vysoké intenzitě automobilové dopravy. Současný stav chodníků není vzhledem ke skladbě povrchů a předchozím zásahům při údržbě sítí a překopům dobrý. Za současného stavu byla zimní údržba velmi náročná.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688