OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  16.10.2023 17:00:00

Rakouské ministerstvo zemědělství zamezilo škodám ve výši 100 milionů €

Rakouská spolková vláda investuje každý rok do důležitých projektů ochranné infrastruktury přibližně 200 milionů EUR. Podle sdělení ministerstva zemědělství se v srpnových týdnech podařilo odvrátit povodňové škody ve výši přibližně 100 milionů EUR. Podle rakouské asociace pojišťoven (VVO) se v posledních několika letech výrazně zvýšil roční objem škod způsobených extrémy počasí. Pojistné plnění za ně se zvýšilo už na miliardu EUR.

V posledních týdnech a měsících za sebou bouřky a výkyvy počasí zanechaly milionové škody. V souvislosti s přírodními katastrofami asociace pojišťoven (VVO) nedávno znovu vyzvala k povinnému pojištění proti nim spojenému s pojištěním proti požáru. Současně VVO zdůraznila úlohu prevence. Nedávno byla rovněž aktualizována publikace „Hora“ vzniklá v roce 2006 jako spolupráce mezi ministerstvem zemědělství a VVO, dnes označovaná jako „Přehled přírodních nebezpečí a hodnocení rizik v Rakousku“ -, která má lépe znázorňovat možná nebezpečí.

Spolkové ministerstvo zemědělství, lesnictví, regionů a vodního hospodářství v srpnu oznámilo, že díky již přijatým ochranným a preventivním opatřením se v poslední době podařilo zabránit větším katastrofám. „První analýzy ukázaly, že v posledních týdnech bylo možné díky existující ochranné infrastruktuře zabránit povodňovým škodám ve výši přibližně 100 milionů EUR,“ uvedl rakouský ministr zemědělství Norbert Totschnig.

Výplaty pojistných plnění se v průběhu let výrazně zvýšily

Na květnové tiskové konferenci asociace VVO její generální tajemník Christian Eltner poznamenal, že povodeň století v roce 2002 způsobila pojištěné škody v rozměru 300 až 400 milionů EUR. Mezitím je situace taková, že se podobné události opakují každých několik let, ne-li každoročně. V poslední době objem pojištěných škod vzrostl až na jednu miliardu EUR ročně.

Na ochrannou infrastrukturu připadá ročně asi 200 milionů EUR

Spolková vláda investuje ročně asi 200 milionů EUR do důležitých projektů ochranné infrastruktury ve všech regionech, jak uvedl Totschnig v prohlášení ministerstva. Od roku 2002 bylo podle ministerstva do ochrany před přírodními riziky investováno přibližně 3,5 miliardy EUR ze spolkových prostředků. Jen za posledních pět let vynaložilo ministerstvo na lepší ochranu před povodněmi, bahnem, lavinami a zřícením skal přibližně jednu miliardu EUR.

Ochranná a preventivní opatření se začínají projevovat

„První hodnocení ukazuje, že tato opatření začínají fungovat a podařilo se tak dalším velkým katastrofám zabránit,“ říká ministr zemědělství Rakouska Totschnig. „Například 24 retenčních nádrží v jižním Burgenlandu dokázalo o letošním prvním srpnovém víkendu výrazně snížit povodňové vlny a zabránit škodám v osídlených oblastech.“ Například retenční nádrž v Jennersdorfu dokázala zadržet 485 000 m3 vody a pomohla tak zabránit škodám, zní z ministerstva. Podobné příklady existují podle jeho zástupců i ve Štýrsku a v Korutanech.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688