Ali Daylami (BITmarkets)
Okénko investora  |  12.10.2023 14:14:13

Strmě rostoucí příležitosti tokenizace ekonomiky

Do roku 2030 se předpokládá roční růst tržní ceny kryptoměn 12,5 % (CAGR)* a světová tokenizace aktiv by mohla za stejnou dobu dosáhnout 16 bilionů USD.** Tokenizace, čili tvorba či převod různých aktiv do digitální podoby uložené na blockchainu, tedy neznamená jen emise „klasických kryptoměn“ určených především k platbám a uchování hodnoty.

Případovou studii nového tokenu BTMT, který vstupuje do veřejného prodeje letos 1. listopadu, jsme prezentovali na mezinárodní konferenci o tokenizaci ekonomiky v chorvatském Záhřebu 11. října.

 

Předpověď světové tokenizace aktiv

Zdroj: Boston Consulting Group 

 

BITmarkets Token (BTMT) je nativní token kryptoměnové burzy BITmarkets. Burza jeho prostřednictvím nabízí držitelům výhody při obchodování s kryptoměnami, včetně nižších poplatků a nadstandardní podpory a poradenství. Zajímavou vlastností BTMT je podpora projektů společenské odpovědnosti a udržitelnosti, na jejichž výběru se vlastník tokenu může podílet.

A jaké má token parametry? Do poloviny června jsme realizovali privátní prodej BTMT v hodnotě přes milion dolarů. Maximální počet tokenů BTMT je pak 300 milionů. Nabídka se však bude v průběhu času postupně snižovat skrze proces pálení, díky kterému bude cena stále atraktivnější. Od předprodeje, který nyní probíhá, bude hodnota tokenů stoupat až do samotného listingu, který očekáváme příští rok. Většinu získaných prostředků z prodeje tokenů plánujeme použít na další růst, optimalizaci platformy, marketing a akvizice.

Tématem konference v Záhřebu byly i širší otázky vlivu fintech, decentralizovaných financí a blockchainových technologií na dosavadní finanční systém. Spolu s digitálními aktivy přichází technologie blockchainu, která se už léta používá v různých odvětvích jako nejefektivnější databáze pro logistiku nebo zpracování dat. Existuje mnoho kryptoměn s různými blockchainovými technologiemi a ti nejlepší, kteří v této oblasti udávají tempo, rozhodně změní fungování finančního průmyslu a posunou fintech spolu s umělou inteligencí na úroveň, která bude automatizovaná a decentralizovaná, čímž zajistí ještě větší transparentnost.

---

*Zdroj: SkyQuestt.com,
https://www.skyquestt.com/report/cryptocurrency-market 

 

Ali Daylami

Svou kariéru zahájil jako marketingový specialista zaměřený především na vzdělávání klientů v oblasti obchodování na finančním trhu. Do oblasti analýzy trhu se dostal s cílem hlouběji proniknout do pochopení faktorů, které ovlivňují zejména trhy s akciemi a kryptoměnami, které byly jeho silnou stránkou a hlavní oblastí zájmu. Po letech pohybování se v oblasti fundamentální i technické analýzy trhu se více zaměřil na analýzu dat týkajících se kryptoměn a zkoumání převládajících trendů na trhu.



 

BITmarkets

BITmarkets je globálně působící kryptoměnovou burzou, která se zasazuje o otevírání trhů s kryptoměnami všem a všude – jednoduše, bezpečně a důvěryhodně. Skrz BITmarkets Academy aktivně vzdělává jak začínající, tak pokročilé tradery, za což získala i některá z mnoha prestižních ocenění, která za dobu svého působení obdržela. Aby zajistila maximální klientskou podporu a jednoduché, bezproblémové obchodování, nabízí svým klientům nepřetržitou zákaznickou linku, a to ve více než 15 jazycích.

Více informací na http://www.bitmarkets.com/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Pá   5:51  Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová... Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688