Michal Brothánek (AVANT IS)
Okénko investora  |  09.10.2023 10:34:02

Fond Vendeavour mění své portfolio. Investujte s námi prostřednictvím růstového private equity fondu Vendeavour Sicav.

VENDEAVOUR Private Equity Fund SICAV a.s. je fondem kvalifikovaných investorů, kteří mají dostatečné znalosti a zkušenosti s investováním a silné finanční zázemí. Fond Vendeavour je růstový investiční fond zaměřený na investice do středně velkých ziskových společností nejen v České republice. 

Prostřednictvím růstového investičního fondu se zaměřujeme na investice do středně velkých ziskových společností nejen v České republice. Vyhledáváme zavedené firmy s vysokou přidanou hodnotou zaujímající pevné místo na trhu. Zajímají nás podniky, které dělají něco smysluplného a mají velký potenciál rozvíjet se a růst. Cílem Fondu je vybudování diverzifikovaného portfolia firem z různých odvětví, čímž chceme minimalizovat rizika ekonomického cyklu. Společně sdílíme zkušenosti, moderní technologie a nové poznatky.

 

Pro majitele firem

V současné době dochází na českém trhu ke generační výměně vlastníků úspěšných společností založených v devadesátých letech. Mnozí majitelé po dlouhých letech podnikání chtějí zvolnit a předat firmu spolehlivému subjektu, který bude dále rozvíjet její obchodní potenciál. V rámci spolupráce nabízíme převzetí firmy a její následný rozvoj se zachováním kontinuity provozu.  

Jako majitel firmy můžete mít řadu důvodů, proč uvažovat o jejím prodeji. VENDEAVOUR Private Equity Fund SICAV a.s. je připraven nabídnout vám férovou cenu. Firmy kupujeme s cílem dále je provozovat a rozvíjet. Vaše společnost bude u nás v dobrých rukou.  

Předání firmy do zodpovědných rukou

Po převzetí firmy nadále úzce spolupracujeme s původními majiteli, aby byla zachována kontinuita chodu společnosti. Umožníme vám ponechat si minoritní podíl ve firmě a s tím spojenou možnost se podstatnou měrou podílet na řízení společnosti a jejím budoucím růstu. Zároveň nabízíme možnost investovat prostředky získané prodejem firmy zpět do našeho Fondu.  

Změna portfolia a oblasti Fondu  

Fond Vendeavour se zaměřuje na oblasti: Potravinářství, Zdravotnictví, Next Generation Farming a Next Generation Living. Do svého portfolia přidá další dvě oblasti, které tak rozšíří portfolio Fondu. Nové segmentové oblasti, které se přidají do nové struktury jsou: Next Generation Energy a Water.

 

 

Společnosti ve Fondu jsou mimo jiné firmy, které se pohybují v potravinářském odvětví. Jsou jimi DRUID CZ s.r.o., FRESHBOX s.r.o., AJALA s.r.o. Donedávna byly v portfoliu i firmy GASTRO MENU EXPRESS s.r.o. a České houby a.s., u kterých proběhla divestice v tomto roce.

Ze segmentové oblasti Potravinářství plánujeme u firmy Druid CZ s.r.o. její etablování ve všech relevantních zemích a zastřešení všech našich potravinářských firem U firmy FRESHBOX s.r.o., která se zaměřuje na poskytování čerstvých hotových jídel do domácnosti a firem, chystáme poskytování čerstvých hotových jídel dvojího způsobu přípravy i dodání a taktéž její postupné rozšiřování do dalších regionů.

Firma DOMYRIO ze segmentu Next Generation Living se zaměřuje na dodávky nejmodernějších rodinných a rekreačních domů včetně tiny houses nebo hausbótů. Dceřiná společnost DR Development se zabývá developerstvím dřevostaveb. Cílem je uplatnit se s moderními dřevostavbami ve většině zemí. 

Nový plánovaný segment Next Generation Energy má za cíl se zaměřit na výrobu a dodávání energií. Prvním produktem je mobilní kombinovaná solárně-větrná elektrárna s úložištěm a řídícím výpočetním systémem. Máme ambici uplatit se ve většině zemí, zejména v teplých a mořských destinací.  

Na tuto oblast navazuje nový segment Water, který se zaměřuje na mobilní úpravny vody, tak abychom byli schopni dodávat kompletní ostrovní systémy.  

Pro oblast Zdravotnictví plánujeme prostřednictvím akvizic zvýšení efektivity při dodávkách kompletních moderních medicínských technologií.  

Next Generation Farming je posledním segmentem, kde Fond plánuje akvizice. Zde se bude jednat zejména o akvizice v oblasti hydroponie a indoorového chovu ryb, které budou odpovídat novým trendům a klimatickým výzvám.  

U všech výše uvedených oblastí vidíme pro nadcházející období vysoký růstový potenciál, který je podporován novým přístupem k životnímu prostředí a udržitelností na jedné straně a plnohodnotným životem na straně druhé. 

Kdo za Fondem Vendeavour stojí?

MUDr. Viktor Růžička

Zakladatel, předseda dozorčí rady  

Je zakladatelem fondu VENDEAVOUR Private Equity Fund SICAV, který prostřednictvím skupiny podniků Vendeavour investuje do malých a středních, stabilních, ziskových, inovativních, výrobních a obchodních podniků.  

Po studiu medicíny a praxi v Německu začal na přelomu let 1992/1993 podnikat a zároveň působil na univerzitě v USA. Díky těmto zkušenostem a kontaktům vybudoval silnou společnost, distribuující množství produktů in vitro diagnostiky a dalšího specializovaného sortimentu klinických produktů – BioVendor LM. V roce 2015 obdržel ocenění EY Technologický podnikatel roku v ČR a Podnikatel roku Jihomoravského kraje. V současnosti se zaměřuje na zodpovědné a inovativní projekty sdružené ve skupině malých a středních podniků Vendeavour.

Disclaimer:

Uvedené informace mají pouze informativní charakter a nepředstavují návrh na uzavření smlouvy nebo veřejnou nabídku podle ustanovení OZ. Hodnota investice do fondu může klesat i stoupat a návratnost původně investované částky není zaručena. Výkonnost fondu v předchozích obdobích nezaručuje stejnou nebo vyšší výkonnost v budoucnu. Sdělení klíčových informací (KID) je k dispozici na www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/. V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s. CITY TOWER | Hvězdova 1716/2b | 140 00 Praha 4 – Nusle. VENDEAVOUR Private Equity Fund SICAV a.s. je fond kvalifikovaných investorů dle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle §272 tohoto zákona.


Michal Brothánek

Michal se dlouhodobě pohybuje v manažerských a obchodních pozicích ve finančním sektoru. Řadu let působil v korporátním obchodě ČSOB. V rámci těchto rolí řídil v letech 2006-2009 vydávání dluhových cenných papírů na dealingu banky pro velké bankovní klienty. Jako výkonný ředitel vedl v letech 2010-2016 útvar Institucionálního bankovnictví poskytující služby finančním institucím (bankám, pojišťovnám, obchodníkům s cennými papíry, investičním společnostem, investičním fondům a fondům kvalifikovaných investorů), klientům custody a depozitáře investičních společností a fondů. Zde stál u počátku boomu fondů kvalifikovaných investorů. V letech 2016 až 2021 zodpovídal jako člen představenstva ČSOB Pojišťovny za řízení všech obchodních sítí a partnerů, podpory obchodu a navazujících útvarů.



AVANT IS

AVANT je česká investiční společnost založená v roce 2007. Jedná se o největšího správce fondů kvalifikovaných investorů v České republice s tržním podílem 31,4 % (k 30.6.2023 celkem 165 fondů a podfondů ve správě a administraci s celkovým objemem majetku 131,9 mld. Kč dle AKAT). AVANT je leader v inovativních řešeních fondových struktur a nejrychleji rostoucí investiční společnost v České republice. AVANT má zkušený tým odborníků s dlouholetou praxí v sektoru finančních institucí. Investiční společnost je regulována Českou národní bankou.

Více informací na https://www.avantfunds.cz/cs.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Pá   5:51  Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová... Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688