army.cz (MO ČR)
Armáda  |  03.10.2023 12:12:00

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku (3.10.2023)

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku Další fotografie Další fotografie

3.10.2023

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

Autor: Odbor nakládání s nepotřebným majetkem

V úterý 3. října 2023 bylo vyhlášeno další výběrové řízení na zjištění zájemců o koupi nepotřebného nemovitého majetku Ministerstva obrany.

V aktuální nabídce je celkem 33 položek nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou v souhrnné částce dosahující téměř 23,5 mil. , přičemž tentokrát je zařazeno 6 nových. Opět převažují objekty bývalého pohraničního opevnění, tzv. „řopíky“, kterých je celkem 24, z toho 7 na Lounsku, 1 přímo v Berouně u Berounky, 8 na jižní Moravě (v blízkosti Znojma, Mikulova, či Břeclavi), 7 na severní Moravě mezi Opavou a Horním Benešovem a 1 pak nedaleko Vrbna pod Pradědem v katastru Nových Purkartic. Je třeba zmínit, že tyto objekty nestojí na vlastním pozemku, přičemž ty jihomoravské jsou na pozemcích obcí. Přes předkupní právo vlastníků pozemků ale nic v jejich prodeji nebrání, protože o ně tito vlastníci neprojevili zájem.

Dále nabízíme k prodeji pozemky, přičemž 4 nabídky jsou z Prahy-Michle, soubor dvou pozemků je v Lešanech nad Sázavou s rozlohou téměř 1 ha, také na Lounsku u obce Nečichy a 3 nové nabídky pocházejí od Pístova a Rančířova jižně od Jihlavy.

U aktuálně nabízených nemovitostí jsou uvedeny termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek apod. U každého dílčího inzerátu je k dispozici povinný formulář „Přihláška zájemce o koupi“ a „Čestné prohlášení manžela/ky“.

Pro zájemce o bývalé objekty pohraničního opevnění je na zmíněných stránkách dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí takových objektů.

Úplné znění inzerátu je uveřejněno v „Aktuální nabídce“ na internetových stránkách https://onnm.army.cz se všemi podrobnostmi, fotografiemi a případnými kontakty pro možné získání dalších informací. Nabídka je také zveřejněna na www.centralniadresa.cz a na webových stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových https://www.nabidkamajetku.cz. Informace o zveřejnění inzerátu a konkrétních nabízených nemovitostech je také na realitních webových portálech Sreality a Reality.iDnes.

Poslední nabídku odprodeje nepotřebného nemovitého majetku v roce 2023 plánuje Ministerstvo obrany zveřejnit 31. 10. 2023. Mělo by jít především o dosud neprodané nemovitosti, včetně oblíbených pevnostních objektů. Předpokládá se ještě zařazení i několika nových nemovitostí. Všechny bude možné najít před uvedeným termínem na stránkách https://onnm.army.cz v sekci „Nemovitý majetek“ pod odkazem „Připravované prodeje“, včetně konceptů kupních smluv spolu s podmínkami prodeje.

 Lešany 2x pozemek

Lešany 2x pozemek

Autor: Oldřich Holeček

Obrázek x z y

 Hlohovec

Hlohovec

Autor: Oldřich Holeček

Obrázek x z y

 Novosedly

Novosedly

Autor: Oldřich Holeček

Obrázek x z y

 Lešany 2x pozemek
 Hlohovec
 Novosedly
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688