Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Internet a telefony  |  03.10.2023 10:45:44

mBank spustila Test bezpečnosti. Češi se mohou otestovat v oblasti digitální bezpečnosti

Digitální mBank pokračuje v boji proti kybernetickým podvodům. Pro lidi připravila Test bezpečnosti, díky kterému si budou moci otestovat své znalosti v oblasti kybernetické bezpečnosti. Podle průzkumu mBank z roku 2021 se totiž téměř každý druhý Čech (49 %) alespoň jednou setkal se zneužitím citlivých informací, jako jsou osobní údaje nebo přístup k účtu na sociálních sítích. Třetina Čechů (33 %) se setkala s ohrožením svých financí. Ze srovnávaných věkových skupin čelí nejvyšší míře ohrožení Češi ve věkové skupině 15 až 25 let.

„I proto v mBank opět přicházíme s edukační kampaní, jejíž součástí je i Test bezpečnosti. Češi ho najdou na našem webu v hlavním menu v sekci Bezpečnost. Své znalosti si tak může ověřit úplně každý. Jde o zajímavý a atraktivní způsob, jak zvýšit povědomí o možných digitálních hrozbách, a o možnost, jak předcházet možným nebezpečím v online světě. Chceme, aby si Češi otestovali znalosti reflektující aktuální digitální hrozby a aby zjistili, zda se jim dokáží bránit. Zároveň se dozvědí, co mohou sami udělat pro svou bezpečnost,“ říká Kateřina Hrnčířová, marketingová specialistka mBank. Otázky v testu se zaměřují na bezpečnost v oblasti on-line nakupování, cestování, používání sociálních sítí a další aktuální hrozby. Čím více lidí se do testování zapojí, tím zajímavější a relevantnější výsledky o naší schopnosti bránit se v online prostředí získáme," dodává Kateřina Hrnčířová.

Nejčastěji se setkáváme s phishingem

Průzkum mBank z roku 2021 také odhalil, že Češi se nejčastěji setkávají s phishingem. Reálnou zkušenost s ohrožením své bezpečnosti v online prostředí právě touto formou potvrdilo 71 % respondentů. „Phishing je typ útoku, při kterém se podvodník snaží elektronickou formou – prostřednictvím e-mailu nebo SMS – vylákat citlivé informace jako například heslo, číslo platební karty nebo jiné podobné údaje, které lze snadno zneužít,“ dodává Karol Suchánek, ambasador mBank v oblasti bezpečnosti a expert na kybernetickou bezpečnost.

mBank nabízí klientům hned několik možností, jak se před možným zneužitím chránit, a to jen několika kliknutími v mobilní aplikaci nebo internetovém bankovnictví. „Kromě možnosti blokace magnetického proužku, aktuálně nepoužívané karty či nastavování limitů pro platby na internetu, v obchodech nebo při výběrech z bankomatů si mohou dočasně zablokovat a stejně jednoduše odblokovat i vybrané typy transakcí – například bezkontaktní nebo zahraniční platby. Mohou také využívat eKartu, díky které jsou jejich nákupy na internetu bezpečnější, protože peníze na této dobíjecí virtuální kartě jsou odděleny od hlavního účtu,“ říká Martin Podolák, zástupce generálního ředitele mBank Česká republika pro oblast produktového a segmentového managementu.

Jednou z největších současných hrozeb je i vishing, tedy podvodné telefonáty. Proto mBank vytvořila unikátní systém pro ověření volajícího. Prostřednictvím aplikace mBank je možné ověřit, zda klient skutečně hovoří se zaměstnancem banky.

 Ověřte si své znalosti v oblasti kybernetické bezpečnosti a můžete vyhrát nový iPhone 14.

Test bezpečnosti najdete zde: https://www.mbank.cz/o-nas/bezpecnost.

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688