plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  02.10.2023 12:34:11

Plzeňské náměstí Republiky zaplní mobilní ordinace, vyšetření budou nabízet zdarma a bez objednání (2.10.2023)

Plzeňské náměstí Republiky zaplní mobilní ordinace, vyšetření budou nabízet zdarma a bez objednání

Dny Veřejného zdraví v Plzni nabídnou už 4. října širokou škálu nejrůznějších lékařských vyšetření přímo v centru města. Bez nutného objednání a zcela zdarma budou moci příchozí zavítat do jedné z mobilních ordinací, které se pro jedno odpoledne otevřou na náměstí Republiky. Zájemcům bude k dispozici vyšetření očního zákalu, měření krevního tlaku, vyšetření křečových žil, stanovení cukru v krvi a mnohé další. Akci pořádá VZP ČR pod záštitou Romana Zarzyckého, primátora města Plzně.

Lékaře a sestřičky z Fakultní nemocnice Plzeň, Nemocnice Privamed a Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje potkáte na náměstí Republiky 4. října od 12 do 16:30 hodin. „Naše zdravotníky doplní také manželé Arenbergerovi, kteří ve své mobilní ordinaci nabídnou příchozím nejen osobní konzultaci, ale také vyšetření kožních znamének dermatoskopem. Po letních měsících plných sluníčka je to jistě dobrá příležitost pro každého z nás, aby prošel lékařskou kontrolou a včas řešil případné podezření na možný zdravotní problém,“ informovala Lenka Havlasová, ředitelka Regionálního pracoviště VZP ČR v Plzni.

V dalším ze stánků si návštěvníci mohou nechat zkontrolovat správné držení těla, včetně vyšetření krční páteře. Konzultace na náměstí nabídnou také lékaři z plastické a estetické chirurgie, základy resuscitace zase zdravotníci záchranné služby. Nemocnice Privamed vybaví svou mobilní ordinaci zařízením na stanovení koncentrace glukózy v krvi, její zdravotníci navíc nabídnou také nutriční poradenství.

„Lékaři i sestřičky zde budou pro každého, kdo přijde s nějakou otázkou či s prosbou o radu. Věřím, že akce přiláká i řadu těch, kdo s návštěvou doktora váhají nebo jí odkládají třeba z časových důvodů,“ dodala Lenka Havlasová. Připomněla také, že na akci nebude chybět ani stánek VZP ČR, v němž budou zaměstnanci poskytovat informace k veřejnému zdravotnímu pojištění: „Kdo se zastaví na stánku VZP, určitě se dozví řadu důležitých informací. Nejen na jaké preventivní prohlídky a jak často má nárok, ale třeba i jaké benefity mu VZP nabízí, jak lze čerpat konkrétní příspěvky. Dnes už je také možné řadu věcí vyřešit s VZP online, tj. bez nutné osobní návštěvy pobočky. I s tím, jak si ušetřit cestu a vyřídit vše potřebné třeba v telefonu z pohodlí domova, rádi pomůžeme,“ uzavřela ředitelka Regionálního pracoviště VZP ČR v Plzni.

Editace textu: Barbora Hájková


Zveřejněno: 2. 10. 2023, Martin Pecuch

Sdílet
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688