mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  21.09.2023 17:36:00

Slavnostní zahájení spolupráce českého a brazilského hokeje v Sao Paulu

Slavnostní zahájení spolupráce českého a brazilského hokeje v Sao Paulu

21.09.2023 / 16:47 | Aktualizováno: 21.09.2023 / 17:36

Zahájení spolupráce českého a brazilského hokeje v Sao Paulu bylo stvrzeno slavnostním podpisem Memoranda o porozumění mezi hokejovým klubem HC Dukla Jihlava a Ice Brasil, sekcí ledního hokeje v rámci Brazilské konfederace ledních sportů při Olympijském výboru Brazílie. Za českou stranu dokument podepsali jednatel klubu HC Dukla Jihlava a člen výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje Bedřich Ščerban a na brazilské straně ředitel Ice Brasil, Salvador Neto Ferreira. Iniciativa, u jejíhož zrodu stál generální konzulát, má za cíl podpořit s českou metodickou, technickou a materiální podporou rozvoj ledního hokeje v Brazílii.

Sjednané memorandum je prvním krokem na této cestě. Během návštěvy v Brazílii kompletně hrazené brazilskou stranou, Bedřich Ščerban uskuteční v Sao Paulu několik tréninkových klinik, metodických prezentací pro brazilské trenéry a hráče a navíc se jako čestný host zúčastní mistrovství Brazílie v ledním hokeji 3x3 (vzhledem k malým rozměrům jediné celoročně funkční ledové plochy v hale Morumbi v Sao Paulu, která však nesplňuje mezinárodní normy, se hraje v zemi soutěž v ledním hokeji v omezeném formátu brankář plus tři hráči).

Již v říjnu se uskuteční výjezd 6 mladých brazilských hráčů a trenérů na mezinárodní hokejový kemp do Česka. Plánuje se rovněž jednání o návazné spolupráci přímo na úrovni svazů – CBDG a ČSLH. Předmětem vzájemných rozhovorů je také možnost, že by od příštího roku mohl v Sao Paulu působit český hokejový trenér pro národní mužstvo a navíc některá z českých firem by pomohla s výstavbou nového stadionu, který by splňoval mezinárodní normy.

Výše uvedená aktivita ze strany Generálního konzulátu ČR v Sao Paulu patří mezi priority úřadu v rámci sportovní diplomacie v tomto roce, a to společně s připravovaným sokolským Během republiky (v říjnu v Sao Roque, stát Sao Paulo), na jehož organizaci se GK podílí v úzké koordinaci s krajanským sdružením Česko-brazilská kulturní unie, a dále 2. ročníkem fotbalového turnaje o Pohár Generálního konzulátu ČR v listopadu v Paraisópolis pro mladé hráče U12 ze saopaulských chudinských čtvrtí.

Galerie


MoU Česko - Brazílie


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688