Lidé (Lidé)
Lidé  |  19.09.2023 13:36:08

Fond Nation 1 mění jméno. Do čela jmenoval dva nové partnery – Ondřeje Homolu a Kláru Kocarovou

Český venture kapitálový fond Nation 1 se přejmenoval na N1 a jmenoval dva nové partnery – Ondřeje Homolu a Kláru Kocarovou. Fond N1, jehož portfolio čítá 33 firem, se připravuje na spuštění navazujícího fondu.

Tým N1

„Letošní rok nás utvrdil v přesvědčení, že naše investiční strategie je správná. Firmám, do kterých jsme v N1 investovali, se daří výborně a do konce roku hodláme uzavřít ještě přibližně čtyři další investice. Za celou existenci fondu se nám podařilo investovat zhruba 600 milionů korun. Tento vývoj nás dovedl až k založení druhého fondu a jmenování dvou dosavadních kolegů novými partnery, kteří jsou pro náš tým dlouhodobě silnými posilami,“ komentují personální změny Marek Moravec a Jaroslav Trojan, managing partneři fondu N1.

Rebranding a noví partneři

Český venture kapitálový fond Nation 1 se po čtyřech letech od svého založení mění na N1. Při příležitosti svého přejmenování jmenoval do svého vedení dva nové partnery. Stali se jimi Ondřej Homola a Klára Kocarová. Dvojice se bude nově přímo podílet na strategickém rozhodování.

„Díky působení v advokacii mám cenné zkušenosti s fungováním venture kapitálových transakcí jak na lokální, tak na mezinárodní úrovni. Tyto zkušenosti nám mimo jiné v N1 umožňují být při uzavírání investic mnohem rychlejší a pružnější, což je zejména u pre-seedových kol klíčové. Své dosavadní působení v N1 mne dovedlo k úžasným startupům a skvělým lidem, kteří je tvoří. Těším se na naší další spolupráci,” komentuje Kocarová.

Než v roce 2022 nastoupila Klára Kocarová do Nation 1, působila jako právnička v několika advokátních kancelářích, zejména ve Feichtinger Žídek Fyrbach či Pierstone, kde se věnovala mimo jiné venture kapitálovému financování.

Z úspěšného startupisty VC investorem

Ondřej Homola působí ve fondu N1 od roku 2021. V začátcích fondu se podílel na jeho akceleraci a nastavování procesů. Během tohoto období zužitkoval své zkušenosti, které získal při budování svého startupu StartMonday, jenž v roce 2016 vstoupil na kanadskou burzu a posléze na Börse Frankfurt. Za poslední čtyři roky se navíc stal mentorem několika startupů, které dnes patří do portfolia N1.

„Ze svého jmenování partnerem jsem nadšený, neboť se přímo mohu podílet na posouvání fondu kupředu. Do fondu přináším svůj zahraniční network venture kapitálových investorů. Věřím, že i díky tomu se nám podaří objevit a podpořit skvělé firmy,“ dodává Homola.

„S N1 investujeme od úplných začátků fondu. Za čtyři roky spolupráce za sebou máme několik úspěšných investic, které pomohly firmám jako Hedepy, Snuggs, Vrgineers nebo Disivio stát se světovými špičkami ve svých oborech. Dosavadní historie fondu mě utvrzuje v přesvědčení, že N1 má nakročeno k dalším úspěchům,“ komentuje andělský investor Martin Rozhoň.


N1 je jedním z nejaktivnějších českých fondů rizikového kapitálu, který se zaměřuje na preseed a seed kola investic do startupů. Portfolio fondu dnes zahrnuje celkem 33 společností s globálním dosahem, například Snuggs, Hedepy, Ydistri, GoodAccess, Daytrip a další.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688