Z regionů  |  16.09.2023 08:42:00

Dvůr Králové nad Labem - Zastupitelé diskutovali o osudu projektu na revitalizaci areálu bývalé Mayerovy továrny

Jedním z bodů, který měli zastupitelé města na svém zasedání 14. září 2023 projednávat, byl i ikona souborupostup přípravy investiční akce na revitalizaci areálu bývalé Mayerovy továrny, aby bylo možné vypsat veřejnou zakázku na výběr zhotovitele stavebních prací pro I. etapu. Ty by zahrnovaly demolici stávajících novodobých objektů, sanaci ekologické zátěže, výstavbu podzemních garáží, a novostavbu třípodlažního objektu s dvěma multifunkčními sály, zázemím, kavárnou atd. S ohledem na informaci, že městu byla zamítnuta žádost o dotaci na více než 371 mil. z Národního plánu obnovy však místostarosta Jan Helbich navrhl bod z programu stáhnout. „Ovšem stále ještě nemáme od poskytovatele oficiální rozhodnutí o nepřidělení dotace, informace je k dispozici pouze z prezentace přednesené na Regionální stálé konferenci Královéhradeckého kraje,“ upozornil místostarosta Jan Helbich.

Zastupitelé přesto na téma revitalizace areálu Mayerovy továrny dlouze diskutovali. Místostarosta Jan Helbich informoval o schůzce v areálu, která se týkala archeologického průzkumu, dále shrnul, o jaké dotace město v souvislosti s projektem zažádalo a do kterých výzev je možné se ještě zapojit včetně informace o předpokládaném vyhlášení 3. kola brownfieldové výzvy v listopadu tohoto roku.

Tématem pokračující diskuze bylo i to, zda projekt na revitalizaci areálu ve stávající podobě definitivně ukončit nebo zda v něm pokračovat dál, ovšem s určitými modifikacemi. Starosta Jan Jarolím znovu vyzval zastupitele k vytvoření pracovní slupiny, která by se projektu věnovala. „Rozhodně nechceme od stolu jen tak zahodit projekt, na kterém se téměř rok a půl intenzivně pracovalo a některé z výstupů je možné plnohodnotně využít. Pokud se ale ukáže, že skutečně nelze nastavenou cestou nadále pokračovat, musíme najít pro areál, který se nachází v širším centru města, využití tak, aby bylo ve prospěch nejen obyvatel Dvora Králové nad Labem, ale třeba i jeho návštěvníků,“ shrnul diskuzi po zasedání starosta Jan Jarolím.

Místostarosta Vítězslav Šturma následně zastupitele již pozval na první schůzku, která se uskuteční 21. září 2023 na městském úřadě. „Pojďme intenzivně hledat další cesty a možnosti, jak s areálem v budoucnu naložíme, i s ohledem na využití dosud získaných podkladů a průzkumů území,“ dodal místostarosta Vítězslav Šturma.

O dalším vývoji budeme informovat, aktuality k tématu najdete na webových stránkách města pod dlaždicí Mayerka.

Miroslava Kameníková


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688