Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Internet a telefony  |  15.09.2023 13:44:16

V Česku vznikla asociace pro umělou inteligenci

Česká asociace umělé inteligence je nově vzniklou platformou na tuzemském trhu pro vzdělávání, networking, šíření informací, porozumění a hledání příležitostí, jak využívat umělou inteligenci. Mezi třemi desítkami stávajících členů jsou vývojářská studia, startupy, fintech firmy, marketingové agentury, mediální domy i jednotlivci se zájmem o umělou inteligenci.

Členy mohou být jednotlivci i velké firmy. V roce 2023 se podle ředitele asociace Lukáše Benzla z umělé inteligence stalo definitivně veřejné téma. Společně s rostoucí popularitou AI a generativních nástrojů či chatbotů však také vzrůstají obavy z možných negativních dopadů na pracovní trh a společnost jako celek. Mezi partnery asociace patří StartupJobs, Czechitas či Start it @ČSOB.

„Při pohledu na stávající ekosystém jsme si uvědomili, že zde chybí platforma, která by dokázala efektivně propojit odbornou obec s firmami a veřejností. Navíc s důrazem na etické a morální dopady AI. Rozhodli jsme se tento prostor zaplnit a přinést jasnou vizi založenou na vybudování prostoru, kde se ke slovu dostanou všechny dotčené subjekty,“ uvedl Benzl.

Právní pomoc zdarma

Asociace nabízí členům celou řadu služeb. V následujících 12 měsících na ně čeká více než 80 akcí od webinářů přes mastermindy až po konference. Vedle toho mají k dispozici právní pomoc zdarma v oblasti AI, vzdělávání na míru, možnost konzultace i mediální podporu.

Firmy zkoumají nové příležitosti a chybí jim data z trhu. Zaměřujeme se na reálnou praxi a propojování těch, kteří si mají co nabídnout,“ dodává Jakub Kubů, komerční ředitel a jeden ze spoluzakladatelů.

Další náplní činnosti asociace bude systematické monitorování a formování možné regulace oboru. Spoluzakladatelem asociace je také advokátní kancelář Legitas, jenž zajišťuje veškeré služby v rámci sledování změn. V rámci asociace vznikají pracovní skupiny v jednotlivých oblastech, které budou v kontaktu s příslušnými ministerstvy a státními organizacemi.

České firmy AI objevují. Zájem je enormní, nicméně je složité investovat do změny v době legislativního vakua. Nabízíme jim tedy naše komplexní služby a partnerství, stát členy asociace se mohou velmi jednoduše a hned," dodal Benzl.

AI se podle něj v současnosti stále více uplatňuje například ve zdravotnictví, průmyslu, dopravě i obchodu. V současnosti lze její využití najít prakticky v každém oboru. AI dokáže automatizovat rutinní úkoly, snižovat náklady, objevovat neobjevené a zefektivňovat procesy.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688