Export (export.cz)
Export  |  13.09.2023 13:32:00

Ochranné prostředky ze Zlína míří do speciálních sanitek v Jižní Koreji

OCHRANNÉ PROSTŘEDKY ZE ZLÍNA MÍŘÍ DO SPECIÁLNÍCH SANITEK V JIŽNÍ KOREJI

Perinatologické vaky pro bezpečný transport novorozenců, které vyrábí firma EGO Zlín, zaujaly na největším jihokorejském veletrhu protipožárních ochranných prostředků Fire & Safety Expo Korea 2023. V případě úspěšného obchodu se stanou výbavou speciálních sanitních vozů v každém regionu Jižní Koreje.

Firma Ego Zlín zabodovala v Koreji na veletrhu se svými perinatologickými vaky. Foto Velvyslanectví ČR v Soulu

Export na jihokorejský trh řeší EGO Zlín skrze lokálního partnera, který prosazuje toto vybavení do projektu nákupu a výstavby speciálních sanitních vozů určených pro transport matky a dítěte. Portfolio zlínské společnosti zahrnuje také prostředky ochrany před nákazami a viry, jako jsou izolační transportní vaky, ochranné obleky pro zasahující personál či izolační komory pro hospitalizaci osob.

Veletrh Fire & Safety Expo Korea v korejském Daegu se konal jak ve spolupráci s National Fire Agency (korejská instituce zastřešující požární sbory), tak ministerstvy zodpovědnými za zvládání krizových situací. Je proto ideálním místem pro představení podobných produktů při expanzi na korejský trh. „V letošním roce se veletrhu zúčastnilo na 378 vystavovatelů z 30 zemí, což je nejvíce v naší historii,“ sdělila na toto téma Grace Goo z organizačního týmu. „Rovněž rekordní je počet stánků, který se letos vyšplhal na 1372,“ dodala.

Na veletrhu Fire & Safety Expo Korea se letos představili vystavovatelé ze 30 zemí. Foto Velvyslanectví ČR v Soulu

Největší překážkou je certifikace

Segment ochranných prostředků dosáhl v roce 2022 v Jižní Koreji výnosů ve výši 1,3 mil. USD. Meziročně vzrostl o 0,7 % a rostoucí trend se očekává i do budoucna. Mezi ty v současnosti nejžádanější produkty patří systémy pro hašení elektrických vozidel, hasičské vozy a protipožární systémy založené na internetu věcí (IoT). Jde o označení pro síť fyzických zařízení, například vozidel nebo domácích spotřebičů, která jsou vybavena elektronikou umožňující jim se propojit, vyměňovat si data a zefektivnit tak jejich chod. Úspěch slaví například také drony a roboti pro hasičské sbory. Největší překážkou, které společnosti při vstupu na tento trh čelí, je zisk certifikace Korea Fire Institute, úřadu, který určuje standardy požárních a bezpečnostních zařízení v Koreji. Pozor je třeba si také dávat na složitý systém veřejných zakázek, cenovou konkurenceschopnost, jazykovou lokalizaci a dostatečnou kvalitu místních obchodních partnerů.

Další důležité informace k tomuto odvětví korejského trhu je možné získat na stránkách KLRI (Korea Legislation Research Institute) a National Fire Research Institute of Korea (pouze v korejštině).

V případě zájmu mohou české společnosti kontaktovat obchodní oddělení zastupitelského úřadu ČR v Soulu na adrese: commerce_seoul@mzv.cz.

Jakub Kopecký, ekonomický specialista, Velvyslanectví ČR v Soulu

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688