Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
Okénko kryptoměny  |  13.09.2023 14:56:16

Je kryptotrh aktuálně podhodnocený? Odborníci jsou vzácně zajedno!

Ilustrační obrázek | zdroj CoinBank: https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach

Kryptoměnový trh má tendenci neustále udivovat investory i účastníky trhu. Podle odborníků se opakuje investiční příležitost známá z let 1999 až 2001, kdy byly na akciových trzích nabízeny akcie dnešních technologických gigantů za velmi nízké ceny. Odborníci se zejména pozastavují nad rozporem mezi hodnotou a cenovým vývojem trhu a tím, co se událo na poli regulace ve Spojených státech Amerických. Analytici napříč obory tvrdí, že trh s kryptoměnami dramaticky podceňuje býčí potenciál, který tyto finanční nástroje mají ve spojení s potenciálními vzniky spotových bitcoinových ETF (Exchange-Traded Funds). A to zejména nyní, kdy se trh potýká s medvědí náladou. Přičemž odkazují na přelomový verdikt ve sporu Grayscale a americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC). Společnosti Grayscale dal soud ve Washingtonu zapravdu, když zrušil zamítavé rozhodnutí SEC, kterým obhajovala nepovolení zřídit spotové bitcoinové ETF pod patronací společnosti Grayscale. Soudní rozhodnutí tvrdě kritizuje odůvodnění regulátora pro zamítnutí žádosti jako "svévolné a rozmarné".

Jeff D. Opdyke, přední americký odborník na osobní finance a investice, poznamenává, že současný medvědí trh představuje zlatou příležitost k nákupu bitcoinu za nízkou cenu a dodává, že je nepravděpodobné, že by BTC tyto ceny v budoucnu ještě někdy viděl. Pro společnost Henley & Partners uvedl, že:

„Kryptoměny dnes, v důsledku medvědího trhu, představují fantastickou příležitost k nákupu, protože tyto ceny už pravděpodobně nikdy neuvidíme.“

Ke stejnému závěru dospěla také společnost K33 Research, která ve své zprávě upozorňuje na nesoulad trhu mezi stávající medvědí náladou investorů a optimistickými vyhlídkami na schválení spotových bitcoinových ETF Komisí pro cenné papíry a burzy. Senior analytik, Vetle Lunde, a viceprezident K33 Research, Anders Helseth, se domnívají, že mnozí investoři přehlíží potenciál spotových bitcoinových ETF, čímž přispívají k aktuálnímu poklesu trhu. Shodně uvádějí, že:

„Trh dramaticky podceňuje dopad amerických ETF na BTC a potažmo ETF na bázi futures na ETH. V září nás čeká jen málo katalyzátorů, což nabízí solidní příležitost ke strategickému umístění před říjnem plným událostí, které budou hýbat trhem.“












Říjnové termíny pro spotové bitcoinové a etherové futures (upraveno autorem) | zdroj K33 Research: https://k33.com/research/articles/september-outlook-the-market-is-wrong

Je teď ten správný čas začít budovat kryptografické portfolio?

Podle odborníků je nyní ten správný čas pro vstup na kryptografický trh. Argumentují tím, že investoři ještě plně nedocenili vítězství Grayscale proti SEC. To dává naději na zvrat k býčí náladě v budoucnu. Uvádějí, že se dá aktuální vývoj kryptografického trhu srovnat s počátky akciového trhu a upozorňují, jak tehdy bylo pro investory výhodné, když se těchto raných fází účastnili.

Ke zvratu může přispět případná vlna schválených spotových bitcoinových ETF v říjnu. Podle analytiků agentury Bloomberg, Jamese Seyffarta, Elliotta Z Steina a Erica Balchunase, je po vítězství Grayscale nad SEC 75% pravděpodobnost, že SEC zmiňované fondy schválí ještě letos a až 95% pravděpodobnost, že k tomu dojde nejpozději do konce příštího roku (2024).

I přes mírný optimismus odborníci zdůrazňují, aby investoři byli trpěliví, a varují před riziky, která jsou s kryptografickým trhem spojena. Zejména pak upozorňují na stále chybějící právní rámec kryptoměn a s tím souvisejícími obtížemi. Stejně tak intonují chybějící regulace, které by mohly do budoucna některé potenciální investice znehodnotit.


Nákup kryptoměn CoinBank

Ing. Zbyněk Kalousek

Vystudoval ekonomii a management na Masarykově univerzitě v Brně. V minulosti se věnoval analýzám finančních trhů. K této činnosti se po kratší odmlce opět navrací. Spoluzakladatel společnosti, která se zabývá poradenstvím a akreditovaným vzděláváním. Spolupracuje s několika dalšími firmami. Svět kryptoměn vnímá jako progresivní část trhu, která nabízí plno příležitostí, ale zároveň skýtá plno nástrah, od decentralizace, apolitický přístup, k velké volatilitě kurzů, až k čím dál náročnější těžbě kryptoměn.


CoinBank

Od roku 2021 spolupracuje se společností MipSoftware, která provozuje směnárnu s kryptoměnami CoinBank a burzu s kryptoměnami CoinBank Trader. Obě platformy jsou zajímavé zejména pro středoevropskou klientelu. Skrz své produktu propojuje koncové uživatele s největšími světovými kryptoburzami a nabízí příjemné uživatelské prostředí. Pro českého klienta je nejspíš nejpříjemnější funkce obchodování prostřednictvím české měny. Široká nabídka kryptoměn, přístup k největším světovým burzám, to jsou předpoklady pro zajímavou spolupráci.

Více informací na https://coinbank.cz/.

18.09. 09:31  takže ten propad o 200 procent minulý rok (pan ponožka)
13.09. 15:25  odpornici celeho sveta (R2)
13.09. 15:08  Crypto short (Crypto_bear)

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Pá 16:02  Komentář k dubnové volatilitě Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
St 12:28  Komentář k vývoji trhu blockchainu a kryptoměn v 1Q 2024 Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688