MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Výletní tipy  |  04.09.2023 12:30:00

Ministerstvo financí vás zve na Den otevřených dveří 28. září 2023

Budova Ministerstva financí se pošesté v historii v rámci Dne české státnosti 28. září 2023 otevírá veřejnosti.

Komentované prohlídky přináší nahlédnutí do zákulisí Ministerstva financí a zajímavých prostor bývalého kláštera řádů bosých karmelitek a anglických panen. Těšit se můžete na již tradičně bohatý doprovodný program. Připravili jsme pro vás také přednášku finanční gramotnosti, kterou si můžete rezervovat společně s komentovanou prohlídkou.

V přilehlých Vojanových sadech budou k vidění akční světově proslulí služební psi Celní správy z výcvikového centra v Heřmanicích, statická ukázka zajištěných padělků, chráněné druhy rostlin a živočichů CITES a vybavení mobilních jednotek dohledu CÚ pro Hl. město Praha. Také v letošním roce se uskuteční v prostorách ministerstva financí výstava zachycující minulost i přítomnost celnictví od středověku po současnost. Nově bude u příležitosti stoletého výročí Celně technické laboratoře k vidění vybavení, které se řadí mezi evropskou špičku. Návštěvníci si budou moci prohlédnout Ramanův spektoměr, který dokáže například identifikovat přítomnost methanolu v lihovinách nebo fluorescenční spektrometr, který se v terénu využívá například k identifikaci těžkých kovů v hračkách a v neposlední řadě jím lze zjistit obsah zlata a počet karátů ve špercích.

Během prohlídky bude možné zhlédnout expozici Státní tiskárny cenin s možností si vlastnoručně vytisknout pamětní list na historickém knihtisku zvaném Bostonka z poloviny 19. století. Dne otevřených dveří se zúčastní rovněž kolegové z Generálního finančního ředitelství, Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, Finančního arbitra a ze Státní pokladny Centra sdílených služeb, jejichž prezentace vám umožní bližší seznámení s činnostmi těchto úřadů.

Vstup na akci je zdarma. Komentované prohlídky budou probíhat v intervalech 20 minut a budou volně přístupné bez předchozí registrace.

Na prohlídky startující v 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 a přednášky finanční gramotnosti se můžete registrovat předem. Vyhnete se tak riziku čekání. Rezervace na tyto prohlídky provádějte prostřednictvím tohoto odkazu.

Kdy: Čtvrtek 28. září 2023, 10:00 - 16:00

Kde: Ministerstvo financí, Letenská 15, Praha 1 – Malá Strana (metro Malostranská, tram. Malostranská / Malostranské náměstí)

Doba trvání jedné prohlídky je cca 1 hodina.

Program:

  • Celodenní komentované prohlídky
  • Doprovodný program ve Vojanových sadech (11:30, 13:30, 15:30 vystoupení celosvětově proslulých služebních psů Celní správy)
  • Přednáška na téma finanční gramotnosti (11:00, 13:00)
  • Setkání s vedením ministerstva.

Upozornění: Každý návštěvník musí projít bezpečnostní kontrolou včetně vnášených zavazadel. Z důvodu zabezpečení není možné vnášet do areálu Ministerstva financí tyto předměty: střelné, bodné, řezné a sečné zbraně, hořlavé látky, alkoholické nápoje. Místo vstupu není uzpůsobeno na uložení uvedených předmětů. Návštěvník s těmito předměty proto nebude do objektu vpuštěn! Trasa prohlídky není bezbariérová.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688