MONETA Money Bank (MONETA)
Banky  |  04.09.2023 11:53:46

MONETA spouští placení prostřednictvím hodinek Swatch

MONETA Money Bank začala podporovat platební službu SwatchPAY!. Ta umožňuje bezkontaktní placení prostřednictvím speciálních modelů „klasických“ hodinek Swatch. Hodinky jsou opatřené NFC čipem, díky kterému lze nahrát přímo do hodinek platební kartu a následně s ní nejen platit, ale i vybírat hotovost z bankomatu.

Švýcarské hodinky Swatch v sobě mají zabudovaný NFC čip, díky kterému lze zařízení spárovat s jakoukoliv kartou vydanou bankou MONETA Money Bank. Přitom mají ale stále klasické ručičky včetně vteřinovky a mechanický strojek. „Do hodinek lze nahrát debetní i kreditní platební kartu, a to včetně těch podnikatelských. Dá se s nimi bezkontaktně platit u obchodníků i vybírat z bankomatů,“ potvrdila mluvčí Skupiny MONETA Zuzana Filipová.

Na hodinky je vždy možné nahrát jen jednu platební kartu. Fungují stejně jako klasická plastová karta, na rozdíl od chytrých hodinek se však zabudovaný NFC čip nikdy nevybije. Platba funguje jednoduše. Hodinky stačí přiložit k platebnímu terminálu, při platbě nad 500 korun je potřeba zadat také PIN ke kartě, se kterou je čip v hodinkách spárovaný. „Máme radost, že můžeme naše portfolio služeb rozšířit o další možnost placení. Věříme, že si hodinky Swatch najdou v České republice své příznivce, obzvlášť mezi lidmi, kteří upřednostňují analogové hodinky nad těmi chytrými,“ dodala Zuzana Filipová.

Aktivace i nahrání platební karty do zařízení je velmi jednoduché. Stačí si do mobilního telefonu stáhnout z AppStore nebo Google Play aplikaci SwatchPAY!. Zde je nutné vytvořit si vlastní účet, do něj vložit údaje o své platební kartě a následně vybrat model hodinek Swatch z příslušného seznamu. V posledním kroku stačí přiložit hodinky k zadní straně mobilu dle instrukcí v aplikaci a vložit autorizační kód, který přijde přes SMS.

V posledních letech zájem klientů MONETA o platbu hodinkami roste. Banka doposud podporovala služby Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay. Kupříkladu objem plateb u Garmin a Fitbit Pay se v období od července 2022 až do července 2023 navýšil o 28 %.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a ESG

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Banky:

Út 10:33  Makro: Holub pro postupné snižování sazeb ČNB Research (J&T BANKA)
Út   8:14  T. Holub preferuje snížení sazeb o 50bps ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   8:12  MNB srazí sazby o dalších 50 bazických bodů ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688