mesto-most.cz (Most)
Z regionů  |  24.08.2023 20:12:21

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zrušil miliardovou zakázku na opravu Repre. „Děláme vše pro to, aby rekonstrukce začala co nejdřív,“ říká primátor Mostu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil 18. srpna 2023 veřejnou zakázku na rekonstrukci kulturního domu Repre v Mostě. Podle něj město stanovilo zájemcům o zakázku diskriminační a nepřiměřené zadávací podmínky. Konkrétním důvodem byl požadavek města na doložení reference na výstavbu či rekonstrukci stavby občanského vybavení, jejíž součástí byl stabilní hasící systém. Spojením požadavku na stavbu občanského vybavení a stabilního hasícího systému zadavatel údajně vytvořil překážku hospodářské soutěže. Tendrem se začal ÚOHS zabývat na základě podnětu stěžovatele PORR, a.s., která výše uvedené požadavky na reference rozporovala.
ilustrační foto

Rozhodnutí úřadu není pravomocné a je možné proti němu podat odvolání. Město se proti rozhodnutí odvolávat nebude, jelikož odvolací řízení by v tomto případě trvalo pravděpodobně mnohem déle, než nové zadávací řízení, a město by přišlo o dotaci. Co to znamená a co bude dál?
Město zapracovalo veškerá doporučení úřadu a pracuje na úpravě zadávacího řízení. „Celá záležitost nás mrzí o to více, že zadávací řízení běží dlouho. Čekali jsme, že nejpozději na podzim 2023 bude možné stavbu zahájit. Bohužel z důvodu upřesňujících dotazů, mnohdy dotazů nerelevantních od účastníků, kteří nakonec nabídku nepodali, došlo k těmto průtahům. U nového zadávacího řízení budou již všechny dotazy do zadání zapracovány a tudíž nepředpokládáme, že by bylo nějak nadstandardně dlouhé. Chtěl bych ubezpečit Mostečany, že uděláme všechno pro to, aby rekonstrukce začala co nejdříve a co nejdříve také skončila,“ vysvětluje primátor města Mostu Marek Hrvol. Na dalším jednání Rady města Mostu, které je naplánováno na 5. září 2023, se chystá opětovné vyhlášení veřejné zakázky s novou zadávací dokumentací.
Most počítá nadále s dotací na rekonstrukci Repre. „Situace je nepříjemná v tom, že máme financování prakticky připravené, včetně externích dotací. Ty mají být na rekonstrukci dvě. Zdržení oproti původním předpokladům bude zhruba šest měsíců, ale nadále počítáme s tím, že bychom měli obě dotace i přes posunutí termínu získat,“ uzavírá primátor. Vše záleží na tom, jak rychle se celá věc bude vyvíjet.


Za aktualizaci zodpovídá: Bc. Klára Vydrová
Vytvořeno / změněno: 24.8.2023 / 24.8.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688