jihlava.cz (Jihlava)
Z regionů  |  16.08.2023 13:53:01

Jihlava - záměr prodat výběrovým řízením formou dražby bytovou jednotku č. 598/1, 1+1, v 1. NP domu Brněnská 30, Jihlava


V Jihlavě dne 16. 8. 2023

č.j. MMJ/MO/150898/2023, UID jihlvp23v01hws

zveřejňuje záměr statutárního města Jihlavy

prodatbytovou jednotku č. 598/1 v domě č.p. 598 v Jihlavě, ul. Brněnská or.č. 30 na pozemku p.č. 1469 – zastavěná plocha a nádvoří v katastrálním území Jihlava. Uvedená bytová jednotka a nemovité věci jsou zapsány v katastru nemovitostí vedeném Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Jihlava na listech vlastnictví č. 21819, 21820 pro k.ú. Jihlava, obec a okres Jihlava.

Dům se nachází v Městské památkové rezervaci Jihlava.

Nabízená bytová jednotka je bytem 1+1 v 1. NP uvedeného domu. Celková podlahová plocha jednotky s příslušenstvím činí 54,40 m2. Jednotka se skládá z těchto místností a příslušenství o následující ploše:

pokoj 31,60 m2

kuchyně 12,98 m2

předsíň6,41 m2

koupelna 2,41 m2

WC1,00 m2

Vybavení náležející k jednotce:

a) sporák plynový1 ks

b) plynové lokální topidlo WAW1 ks

c) el. ohřívač vody1 ks

K vlastnictví jednotky patří:

a) nenosné vodorovné konstrukce (podlaha včetně podlahové krytiny)

b) nenosné svislé konstrukce (příčky)

c) vstupní dveře včetně zárubní, vnitřní dveře a okna příslušející k bytové jednotce

d) veškeré vnitřní potrubní instalace za odbočnými ventily stoupacích vedení včetně zařizovacích předmětů

e) vnitřní el. rozvody včetně zakončení (světla, zásuvky, vypínače) včetně hlavního el. jističe před elektroměrem pro jednotku

f) právo užívat ve společných částech budovy (v 1. PP) sklepní kóji o výměře 1,70 m2 umístěnou v místnosti sklepních kójí A04 (sklepní kóje není započítávaná do podlahové plochy jednotky)

g) právo užívat v dřevěné kůlně (příslušenství budovy) označené B01 skladovou kóji o výměře 5,70 m2 (skladová kóje není započítávaná do podlahové plochy jednotky).

K vlastnictví bytové jednotky dále patří příslušný spoluvlastnický podíl 544/3472 na společných částech budovy (včetně lokálního úseku chodeb II. podzemního podlaží přístupného z domu) a uvedeném pozemku, příslušenství a součástech a kanalizačních a vodovodních přípojkách dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, v platném znění. Práva a závazky vztahující se k budově a jednotce jsou uvedena v prohlášení vlastníka budovy. Prohlášení vlastníka budovy je k nahlédnutí na Majetkovém odboru Magistrátu města Jihlavy, odd. domů, Hluboká 8, Jihlava.

Popis bytu: nosná konstrukce – zděná stavba, stropy dřevěné s rovným podhledem, okna dřevěná dvojitá, dveře dřevěné hladké do ocel. zárubní, podlaha v pokoji a kuchyni PVC, v chodbě a koupelně keramická dlažba, vnitřní obklady v koupelně, v kuchyni bez obkladu. V bytě proveden rozvod el. inst., vody studené, teplá jen v koupelně, kanalizace, vytápění - lokální kamna WAW, ohřev vody el. boilerem.

Dispozice: byt je orientován do dvora k jihu. Vstup do předsíně bytu je z průběžné chodby, z předsíně je vstup do koupelny (vana, umyvadlo, WC, el. boiler) a do kuchyně (kuchyňská linka, plyn. sporák). Na kuchyň navazuje pokoj. Byt je s podstandardním vybavením.

Techn. stav: byt je neužívaný, ve špatném technickém stavu, bez celkové rekonstrukce neobyvatelný, zdivo vlhké, omítky poškozené.

Elektroměr a plynoměr odpojeny.

Upozornění:

Na nabyvatele jednotky přejdou všechna práva a závazky spojené s vlastnictvím jednotky, mj. i povinnost přispívat na náklady spojené se správou domu a pozemku, a to poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu.

Fyzické předání bytu nabyvateli proběhne po zápisu vkladu vlastnického práva v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Jihlava.

Podmínky prodeje:

Zřízení bezúplatného věcného břemene (služebnosti) ve prospěch prodávajícího jako oprávněného z věcného břemene spočívajícího v trpění umístění tělesa veřejného osvětlení na domě.

V rámci převodu je kupující povinen uhradit prodávajícímu náklady spojené s podáním návrhu na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí (úhrada bude provedena před podáním návrhu na vklad).

Minimální kupní cena činí1.552.750

Výše jistiny činí30.000

Termín zaplacení jistinydo 4. 10. 2023, nejpozději do zahájení výběrového

řízení, na pokladně magistrátu města, Hluboká 8, Jihlava, č. dv. 94, (při prezenci předloží účastník výběrového řízení doklad o zaplacení jistiny), příp. na účet č. 6015-1466072369/0800, v.s. 30, resp. částka na účet připsána, nejdéle do
3. 10. 2023 s tím, že je nezbytné při úhradě platbu zidentifikovat uvedením textu obsahujícího označení zájemce.

Úhrada kupní ceny je řešena v čl. V pravidel pro prodej volných bytových jednotek ve vlastnictví statutárního města Jihlavy v privatizovaných domech.

Dle těchto pravidel v případě, že vybraný účastník výběrového řízení (kupující) neuzavře ze své vůle kupní smlouvu do 90 dnů po rozhodnutí zastupitelstva města o prodeji bytové jednotky, jistina tomuto účastníku výběrového řízení nebude vrácena.

Účastníkům výběrového řízení, kteří nebudou úspěšní, bude jistina vrácena na číslo účtu, které pro tento případ uvedou v žádosti do výběrového řízení. Vrácení jistiny bude provedeno do 10 pracovních dnů od rozhodnutí zastupitelstva města o kupujícím.

Datum konání výběrového řízení4. 10. 2023 v 15.00 hod. v zasedací

místnosti v přízemí budovy Městské

knihovny v Jihlavě, Hluboká 1

Termín prohlídky bytové jednotky25. 9. 2023 v 13.00 hod. na místě samém

Formulář přihlášky „Žádosti o převod bytové jednotky výběrovým řízením formou dražby“ je možné si vyzvednout na Informačním centru Magistrátu města Jihlavy či jsou formuláře k dispozici na internetových stránkách statutárního města Jihlavy.Závaznou přihlášku „Žádost o převod bytové jednotky výběrovým řízením formou dražby“ je nutné podat (po zaplacení smluvní úhrady za zaregistrování žádosti ve výši 500 na pokladně magistrátu města v 1. patře budovy magistrátu
č. dv. 94) na podatelně magistrátu města, Masarykovo nám. 1 či Hluboká 8, Jihlava, nejdéle do 2. 10. 2023 do 17.00 hod.

Ing. Petr Štěpán

vedoucí majetkového odboru

Tento záměr bude zveřejněn v souladu s § 39 zák. č. 128/2000 Sb., v platném znění.

Statutární město Jihlava si vyhrazuje právo změnit či doplnit tento záměr, příp. od něj odstoupit či toto výběrové řízení zrušit. Účastníci výběrového řízení nemají nárok na náhradu nákladů spojených s účastí v tomto výběrovém řízení ani na úroky ze složené jistiny.

Zveřejněno vyvěšením na úřední desce od ……………

do ……………

Zodpovídá: Ing. Miroslava Volfšicová
Vytvořeno / změněno: 16.8.2023 / 16.8.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688