Okénko investora  |  16.08.2023 09:34:21

Finanční výsledky za první pololetí roku 2023 a aktuální zprávy ze společnosti GEVORKYAN, a.s.

Za první polovinu roku 2023 společnost GEVORKYAN, a.s. vykázala tržby na úrovni 37,15 mil. EUR, což znamená jejich 37% meziroční růst a překonání plánu. Zisk EBITDA meziročně vzrostl o 31 % na úroveň 11,23 mil. EUR. 

Globální dodavatel a technologický lídr v oboru práškové metalurgie, společnost GEVORKYAN, a.s., uveřejňuje své předběžné finanční výsledky za první polovinu roku 2023 a aktuální zprávu o investiční a provozní činnosti. 

Společnost GEVORKYAN, a.s. za první polovinu roku vykázala tržby z prodeje výrobků a služeb na úrovni 37,15 mil. EUR a zisk EBITDA 11,23 mil. EUR, což implikuje EBITDA marži na úrovni 30,23 %. V meziročním srovnání se stejným obdobím předchozího roku to znamená 36,83% nárůst tržeb a 30,85% nárůst zisku EBITDA. Ve srovnání s finančním plánem se pak jedná o jeho 8,91% překonání u tržeb a o 8,33% u zisku EBITDA. 

V uplynulém pololetí společnost dále vykázala provozní zisk na úrovni 5,99 mil. EUR a v porovnání se stejným obdobím minulého roku tak vykázala růst této položky o 38,83 %. Zisk po zdanění (EAT) společnost vykázala na úrovni 3,89 mil. EUR, což znamená 47,70% nárůst oproti stejnému období minulého roku a překonání plánu o 25,31 %. 

S ohledem na výše uvedené a také na trendy již uvedené v rámci prezentace na Start Day (16.05.2023) tak výsledky za 1. pololetí 2023 dále výrazně podporují předpoklad splnění ročního finančního plánu.

Vybrané položky finančních výsledků k 30.06.2023, jejich porovnání se stejným obdobím minulého roku, porovnání s celým rokem 2022 a s finančními plány, je možné vidět v tabulce níže.



 


Aktuální zprávy ze společnosti


V průběhu 2. čtvrtletí roku 2023 společnost pokračovala v realizaci svých rozvojových plánů. Také získala několik ocenění. Příkladem lze zmínit následující:

  • Při příležitosti pátého výročí trhu PX START Pražské burzy společnost získala dvě ocenění: „Nejlépe komunikující firma trhu START“ a „Nejzajímavější IPO trhu START“.
  • IPO společnosti GEVORKYAN, a.s. se stalo vítězem kategorie Private Equity Deal Slovensko v rámci CVCA SLOVCA Awards 2023.
  • Koncem května prošla společnost GEVORKYAN, a.s. auditem VDA 6.3 s výborným skóre A-98%. Audit VDA 6.3 je detailní auditní procesní nástroj pro organizace, které poskytují produkty nebo služby pro automobilový průmysl.
  • Byla dokončena instalace vodíkového generátoru, který dále posílil nezávislost na dodavatelích energií a pozici firmy díky používání zeleného vodíku.
  • Společnost uskutečnila strategickou investici do rozšíření prostor o dalších cca 7000 m2. Tato investice představuje značné rozšíření kapacit, které umožní společnosti lépe uspokojit poptávku po jejich produktech a službách.
  • Koncem června se zástupci společnosti zúčastnili prestižní výstavy Automatica2023 v Mnichově, zaměřené na inteligentní automatizaci a robotiku ve výrobních systémech. Společnost tak dále usiluje o snížení výrobních nákladů a zvýšení produkce v rámci strategických cílů.
  • Management společnosti se v polovině června zúčastnil významné konference INOVATO Vráble s hlavním tématem „Inšpirácia Baťovým systémom riadenia.“ Účast na konferenci přinesla nejen cenné zkušenosti a nové poznatky, ale aj potvrdila pozici společnosti GEVORKYAN, a.s. jako lídra v oblasti inovací a technologického pokroku.
  • Společnost dále spolupracuje s vysokými školami. Studenti VŠE v Praze navrhovali konkrétní kroky marketingové komunikace a semestrální studii prezentovali před managementem společnosti.
  • Společnost nadále pomáhá: Darem společnost přispěla malé Alžbětce trpící dětskou mozkovou obrnou na různé zdravotní pomůcky. Občanskému sdružení Svetielko nádeje darovala pro onkologicky nemocné děti „ruksaky prvého kontaktu“. Podpořila obec Poniky při organizaci 25. ročníku dětského folklorního festivalu „Zdola ponickýho mlyna“ a soutěž Slovak Cheer Nationals – Mistrovství Slovenska v cheerleadingu 2023.

Upozornění 

Tento dokument v žádném ohledu neznamená nabídku nebo výzvu k prodeji nebo nákupu cenných papírů. Veřejná nabídka akcií v České republice proběhla na základě prospektu akcií vyhotoveného podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/1129 o prospektu, který je k dispozici na webových stránkách společnosti GEVORKYAN, a.s.

Ing. Štěpán Křeček, MBA

Pracuje na pozici hlavního ekonoma u obchodníka s cennými papíry BH Securities a.s., kde odpovídá za tvorbu makroekonomických analýz a strategických podkladů. Je autorem populárního podcastu Offline Štěpána Křečka, který si již poslechly statisíce lidí. Rovněž se věnuje komunikaci s veřejností a médii. Aktuálně patří mezi nejcitovanější české ekonomy.





BH Securities a.s.

BH Securities je licencovaný obchodník s cennými papíry a člen Burzy cenných papírů Praha a.s. Společnost byla založena v roce 1993, krátce po vzniku kapitálového trhu v České republice.

Dnes je BHS jedním z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry na českém kapitálovém trhu a individualizované investiční služby bez změny jména či přístupu poskytuje kontinuálně již téměř 30 let.

BHS nabízí široké portfolio investičních služeb. Vedle obchodování na kapitálových trzích jsou to především správa aktiv a individuálních portfolií (asset management), fondy kvalifikovaných investorů, emise a obchodování s dluhopisy, podílové fondy či investiční zlato.

Více informací naleznete na: www.investice.cz/ nebo na: www.bhs.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688