plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  15.08.2023 12:29:24

Plzeň: Festival na ulici začíná již tento pátek 18. srpna

Festival na ulici začíná již tento pátek 18. srpna

Zdroj fotografií: archiv pořadatele

Zdroj fotografií: archiv pořadatele

Od pátku 18. do soboty 26. srpna 2023 opět zaplní centrum Plzně multižánrový Festival na ulici, který letos oslaví 30. narozeniny. Na pěti hudebních scénách se vystřídá více než 100 kapel a interpretů, doprovodný program je zaměřen především na rodiny s dětmi. Vstup na festival je zdarma.

Slavnostní zahájení festivalu se koná v pátek 18. srpna v 18:45 hodin na náměstí Republiky, ještě před tím se ale mohou návštěvníci zúčastnit od 17 hodin v Proluce vernisáže Barvy na ulici – mezinárodní výstavy velkoformátových obrazů plzeňské Unie výtvarných umělců.

„Festival na ulici je jedním z největších open air městských festivalů v republice. Díky podpoře města Plzeň je pro veřejnost zdarma. Během devíti dnů na několik scénách ožije centrum města nejen hudebním děním, ale i bohatým doprovodným programem. I letos je zaměřen na podporu regionální kulturní scény,“ uvedla radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková, která nad Festivalem na ulici převzala záštitu.

Zdroj fotografií: archiv pořadatele

Scény budou postaveny na tradičních místech, hudbu tedy návštěvníci uslyší na náměstí Republiky, U Branky, v Proluce, Zach's Pubu a v Anděl Music Baru.

V bohatém programu najdou své oblíbené žánry příznivci rocku, folku, country, bigbeatu, bluegrassu, ale i vážné hudby. Fanouškům se představí kapely známé i nové, z Plzně, blízkého i vzdáleného okolí. Například večery na náměstí Republiky ovládne tato sestava: Anymen, X-Cover, Lucie Revival, Tabasker, Funky Monx, Tereza Balonová, Děda Mládek Illegal Band, INSPI-RACI, Aneta & The Soul Uncles, Ivan Hlas trio, Etc …, Frýda and Company, Strašlivá Podívaná, COP, Crimson Town Players, SwingMelody, V3Ska, ILL Fish, MDK – Band, Zooblasters, CRIMSON FIELD, Electric Therapy, Queens of Bohemia, Jackye, Ocho Ríos, Gaia Mesiah, Semtex.

I letos se návštěvníci mohou těšit na další speciální open air projekt. Koncert filmových melodií pod názvem Hollywood s Plzeňskou filharmonií proběhne na náměstí Republiky v neděli 20.srpna.

Pro nejmenší návštěvníky bude festivalové centrum v Proluce, každý den zde od 15 hodin začne program pro děti v podobě divadelních pohádek a interaktivních vystoupení. Představí se zde i mladí hudební talenti ze soutěží Zlatá struna a Dětská Porta.

Zdroj fotografií: archiv pořadatele

Stejně jako v loňském roce, i letos milovníci tance ocení každodenní workshopy a lekce ve Smetanových sadech vždy od 15 hodin.

Letošní novinkou je Čtení na ulici, které začíná ve středu 23. srpna v Beer Café Francis na Náměstí Republiky. Každý večer od 19 hodin až do konce festivalu se návštěvníci budou moci seznámit se zajímavými knihami a jejich autory či překladateli.

Více informací je na webu:
www.festivalnaulici.cz


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

Út 17:41  Jarní design market v GASK s rekordní návštěvností Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Út 17:02  V Roudnici nad Labem se se starosty řešila VRT Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688