Primulus Group (Primulus Group)
Zdraví  |  07.08.2023 10:49:56

Průvodce létem: 7 tipů na letní rutinu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S příchodem léta se zdá, že svět hýří pestrými barvami a bezstarostnou radostí. Je to období, které nás láká k vyhřívání na slunci, objevování nových destinací a dopřávání si chvil odpočinku. Abychom si toto osvěžující období co nejlépe užili, není od věci si nastavit režim, který zahrnuje produktivitu, zábavu i odpočinek. Přinášíme několik tipů, které byste měli zahrnout do své letní rutiny.

 Vstávejte a svítejte se sluncem: Vychutnejte si časné ranní hodiny a přivítejte den s východem slunce. Probuďte se o něco dříve než obvykle a vyjděte ven, abyste se nadýchali čerstvého vzduchu. Ať už začnete den běháním, cvičením jógy nebo si jen užijete klidnou chvilku s šálkem kávy, tento zvyk vás nabije energií a pozitivně naladí po zbytek dne.

Rozhýbejte se: Léto nabízí spoustu příležitostí k venkovním aktivitám. Využijte teplého počasí a delšího denního světla k fyzické aktivitě. Zaplavte si v nedalekém jezeře nebo bazénu, projeďte se na kole po malebných stezkách nebo si s přáteli zahrajte volejbal. Nejenže si udržíte kondici a aktivitu, ale také vás to nabije energií a zlepšíte si náladu.

„Pravidelná fyzická aktivita podporuje metabolismus a zvyšuje přísun kyslíku do svalů. Cvičení stimuluje svaly a způsobuje mikrotraumata, čímž vyvolává reakci těla na opravu a regeneraci a podporuje tak produkci testosteronu. Podle Americké kardiologické asociace byste měli zařadit alespoň 150 minut kardiovaskulárního cvičení střední intenzity nebo 75 minut kardiovaskulárního cvičení vysoké intenzity každý týden. Můžete také zařadit vysoce intenzivní intervalový trénink (HIIT), který zahrnuje krátké intervaly intenzivního cvičení s krátkými odpočinky,“ říká David Buchta propagátor zdravého životního stylu ze společnosti PRIMULUS GROUP.

Prozkoumejte přírodu: V létě je ideální čas na objevování nových destinací a poznávání přírodních krás. Naplánujte si víkendové výlety na nedaleké pláže, do hor nebo národních parků. Vydejte se na pěší túry, objevte skryté stezky a ponořte se do krásy přírody. Objevování nových prostředí nejenže přinese osvěžující změnu a poznání, ale také umožní vážit si nádhery přírody, kterou svět nabízí.

Pěstujte koníčky a kreativitu: V létě máte skvělou příležitost věnovat se svým koníčkům a prohloubit svou tvůrčí stránku. Ať už je to malování, psaní, zahradničení nebo hra na hudební nástroj, vyhraďte si čas na činnosti, které vám přinášejí radost a naplnění.

Hydratace a ochrana: Jelikož sluneční paprsky svítí velmi intenzivně, je důležité se hydratovat a chránit pokožku. Pijte během dne hodně vody, abyste udržovali své tělo hydratované a zdravé. Před odchodem ven se nezapomeňte namazat opalovacím krémem s vysokým ochranným faktorem (SPF), a to i v zamračených dnech, abyste ochránili svou pokožku před škodlivým UV zářením.

„Dostatečný příjem vody je klíčový pro správnou funkci jater, které metabolizují estrogen a odstraňují přebytečný estrogen z těla. Voda je také nezbytná pro správnou funkci organismu. Tvoří kolem 60 % našeho těla a má mnoho prospěšných účinků, včetně udržování tělesné teploty a detoxikace. Doporučuje se denně vypít alespoň 2-3 litry vody, ale množství se může lišit v závislosti na individuálních potřebách, fyzické aktivitě a teplotě,“ říká David Buchta propagátor zdravého životního stylu ze společnosti PRIMULUS GROUP.

Sejděte se s blízkými: Léto je časem pro budování a upevňování vztahů. Naplánujte výlety s přáteli a rodinou, uspořádejte piknik v parku nebo grilování na zahradě. Zapojte se do smysluplných rozhovorů, vytvořte si trvalé vzpomínky a vychutnejte si radost ze společných zážitků. Využijte delší dny ke spojení a obnovení kontaktů s těmi, na kterých vám nejvíce záleží.

Odpočiňte si a načerpejte energii: V letním shonu je důležité věnovat chvíle odpočinku a péči o sebe. Každý den si vyhraďte čas na odpočinek a načerpání nových sil. Ať už si budete číst knihu u bazénu, vychutnávat osvěžující nápoj v houpací síti nebo se věnovat cvičení mindfulness (všímavosti) a meditaci, tyto chvíle klidu vám pomohou omladit tělo i mysl.

Primulus Group s.r.o.

Společnost Primulus se zaměřuje na výrobu vlastních kvalitních doplňků stravy pro ženy a muže. V současné době rozšířila své portfolio i na kosmetiku. Díky tomu, že výroba a vývoj probíhá pod jednou střechou, vyrábí produkty přesně podle svých představ a odlišuje se tak od konkurence. Od začátku projektu v květnu 2015 prodala přes 100 000 kusů doplňků stravy.

Díky tomu, že se zaměřuje na ruční výrobu v malých šaržích, nabízí zajímavé možnosti i malým firmám nebo jednotlivcům, kteří by rádi uvedli vlastní kosmetické produkty na trh.

Více informaci na: www.primulus.cz, www.feminus.cz nebo www.kloubus.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Zdraví:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 10:09  OCT: nový pohled do oka přinesl revoluci v diagnostice OCP (Oční centrum Praha)
20.04.2024  V Česku ani v EU jako celku nedošlo za únor 2024 k nadúmrtí Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
15.04.2024  Podmořský svět, který léčí Redakce (Bydlet.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688