Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Výsledky  |  05.08.2023 17:28:12

SAB Finance a její úspěšné pololetí 2023

Více než 140 milionová dividenda akcionářům za druhé pololetí roku 2022. Plánované navýšení vlastního kapitálu o půl miliardy korun prostřednictvím úpisu nových akcií a přeplnění plánu pololetního zisku o 8 mil. . To jsou hlavní události prvního půlroku 2023 v SAB Finance, českém nebankovním lídrovi trhu devizových obchodů.

Ekonomické výsledky společnosti SAB Finance za pololetí roku 2023

Zisk před zdaněním je za první pololetí roku 2023 ve výši 100,1 milionů , což představuje přeplnění plánu zisku o 8 milionů. Výnosy přesáhly 193,4 milionů korun. Počet klientů společnosti dosáhl hranice 20 tisíc.

SAB Finance svými výsledky opět potvrdila svou dominantní pozici na trhu devizových obchodů. „Náš kontinuální růst objemu vypořádaných obchodů a počtů klientů je potvrzením nejenom naší výjimečné pozice na trhu, ale též i expertízy, kterou klientům poskytujeme,“ hodnotí pozici společnosti na trhu předseda představenstva Ondřej Korecký.

Očekávaná vysoká výnosnost z akcií v roce 2023

SAB Finance avizovala navýšení vlastního kapitálu o půl miliardy korun prostřednictvím úpisu nových akcií. „Tyto akcie společnost využije pro nákup akcií Trinity Bank a zvýší tak celkovou výnosnost pro akcionáře SAB Finance. Potenciální zhodnocení investice do akcií banky tak může pro akcionáře SAB Finance dosáhnout výše až 117 milionů korun za rok 2023 při očekávaném zisku Trinity Bank ve výši 750 milionů korun,“ říká Ondřej Korecký ze SAB Finance.

Plán pro druhé pololetí 2023

Zisk společnosti SAB Finance je postaven na třech pilířích. Prvním je samotná činnost společnosti SAB Finance v oblasti poskytování služeb platební instituce, kdy pro rok 2023 je plánován zisk z těchto operací ve výši 200 milionů před daní. Druhý pilíř tvoří dividendový výnos z investice společnosti do české banky Trinity Bank, která v předchozím roce dosáhla rekordního auditovaného zisku před daní přesahující jednu miliardu korun. Společnost SAB Finance v současné době drží desetiprocentní podíl v této bance. Třetím pilířem je pak dividendový výnos z investice do maltské banky FCM Bank Limited.

Prognóza celkového zisku SAB Finance před zdaněním včetně dividendových účastí pro rok 2023 činí 309 milionů a představuje plánované zhodnocení akcií ve výši 8,40 %. Výše dividendy akcionářům tak i nadále bude, ve srovnání s akciovým trhem v ČR, velmi vysoká a pro investory atraktivní. „V případě naplnění očekávaného plánu bude zisk společnosti z poskytování služeb platební instituce SAB Finance druhý nejvyšší v její historii po rekordním roce 2022. Tedy po roku, který byl zcela mimořádný s ohledem na zahájení agrese Ruska na území Ukrajiny a s tím spojenou ekonomickou nestabilitou na trzích,“ komentuje očekávaný finanční výsledek společnosti SAB Finance její zakladatel Radomír Lapčík.


Společnost SAB Finance, založená zlínským podnikatelem Radomírem Lapčíkem, působí na trhu již 19 let a poskytuje své služby pro 20 000 firemních klientů. Devizovou licenci získala SAB Finance od ČNB v roce 2004 a je   českou jedničkou na trhu v oblasti devizových obchodů pro firemní klientelu.   Akcie SAB Finance se od ledna 2021 obchodují na Burze cenných papírů Praha. V roce 2022 dosáhla historického rekordu v zisku ve výši 268 milionů korun před zdaněním. Investorům nabízí akcie s dvakrát ročně vyplácenou dividendou. Společnost SAB Financekapitálovou účast v maltské bance FCM Bank Limited a v české bance Trinity Bank.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688