Cez.cz (ČEZ)
Výletní tipy  |  04.08.2023 23:32:00

Dlouhé stráně hlásí rekord, přes 25 tisíc návštěvníků za první pololetí je nejvíc od dob pandemie

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně a další infocentra ČEZ slaví rekord, díky kterému se právem nadále řadí k největším turistickým magnetům v Česku. Dlouhé stráně navštívilo letos od ledna do června 25 305 lidí, což je 9 procent více než ve stejném období loňského roku. Počet návštěvníků podzemních útrob elektrárny se zvýšil téměř o 32,6 procenta na 13 180 lidí.

Statisticky se mírně snížil počet turistů, kteří navštíví jen horní nádrž elektrárny. „Vycházíme z počtu pasažérů lanovky, která lidi vyváží ze střediska Kouty, což není úplně přesné. V tom čísle nejsou turisté ani cyklisté, kteří dorazí po vlastní ose. A protože hlavně počet cyklistů na elektrokolech roste doslova každým měsícem, ve výsledku je návštěvnost mnohem vyšší,“ upozornil mluvčí ČEZ Vladislav Sobol.

Hitem prvních šesti letošních měsíců byly i další bezemisní elektrárny. Hranici 18 tisíc návštěvníků překonala infocentra obou našich jaderných elektráren v Dukovanech a Temelíně. Obnovitelné zdroje přitáhly přes 10 tisíc zájemců do specializovaného infocentra v královéhradecké malé vodní elektrárně Hučák.

„Máme velkou radost, že si k nám opět našly cestu počty návštěvníků, na které jsme byli zvyklí. Je to pro nás impuls k přípravě dalších novinek. Mezi ty nejoblíbenější v současnosti patří virtuální realita ReakTour, díky které se podíváte až k reaktoru a do dalších nejstřeženějších míst jaderných elektráren Temelín a Dukovany,“ prozrazuje vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková.

PRÁZDNINOVÁ SOUTĚŽ PRO DĚTI POKRAČUJE

Vrchol sezóny na infocentrech ČEZ pravidelně oživují speciální akce a ani letošní léto není výjimkou. „Chceme zájemcům o energetiku ukazovat i další zajímavé elektrárny, které jsou pro veřejnost běžně uzavřené. Třeba na naše speciální prohlídky do podzemí vodní elektrárny Lipno se zatím podívala více než tisícovka lidí. Exkurze na Lipně teď o prázdninách doplňují exkluzivní prohlídky areálu našich jaderek, kde se kapacity naplnily během pár dní. Po celé léto navíc na všech našich infocentrech běží soutěž pro děti, na které čeká speciální edukativní blok plný informací a zajímavostí z prostředí jaderné energetiky. Stačí správně vyplnit jednoduchý energetický kvíz, který dostanou děti na infocentrech od našich průvodců.,“ doplňuje Bartůšková.

Vladislav Sobol , mluvčí Skupiny ČEZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688