Roman Valihrach (Coinmate)
Okénko kryptoměny  |  04.08.2023 15:02:26

Krypto vzdělání zdarma si zaslouží každý

Z neznámých a/nebo nepochopitelných věcí máme často strach. Předem je zatracujeme či o nich rovnou mluvíme negativně. S kryptem to není jiné. Spousta lidí se ho bojí nebo si o něm myslí to nejhorší. Často jednoduše proto, že o něm nemá dostatek informací

Jsou přesvědčení, že je to příliš složité a náročné téma, které by ani nepochopili. To si nemyslíme. Když totiž umíte věci vysvětlit jednoduše a názorně, může je pochopit úplně každý. A to my umíme.

Poto jsme před několika měsíce spustili naši vzdělávací platformu, kde najdete články, ucelené kurzy, návody, zprávy i zajímavosti z celého krypto světa. Vše je napsáno srozumitelně a nenáročně. A kdybyste měli přecejen potíže s nějakým neznámým slovem, připravili jsme pro vás velký krypto slovník.

Články

V Nejnovějších článcích najdete všechny samostatné články, které jsme pro vás napsali. Můžou vysvětlovat rozdíl mezi kryptoburzou a směnárnou, upozorňovat vás na nové triky internetových podvodníků nebo třeba popisovat nejlepší kryptoměny pro začátečníky.

U každého z nich najdete nejen čas, který vám jeho přečtení zabere, ale taky označení Začátečníci nebo Pokročilí. Předem tak budete vědět, jestli se hodí právě pro vaši úroveň znalostí.


Krypto novinky 

Chcete vědět, co se zrovna děje ve světě kryptoměn? Koukněte do sekce Krypto novinky. Každý týden v něm najdete nové díly hned dvou našich zpravodajství. V pondělí se můžete těšit na Alešovo Pondělní ohlédnutí, ve kterém stručně a s nadhledem informuje o aktuální situaci akcií, komodit, kryptoměn i burzovních indexů. 

Ve čtvrtek pak vychází Týden v kryptu, kde vám Kryštof nebo Domča shrnou nejdůležitější události z domácí i světové krypto scény. Technologické novinky, adopce kryptoměn, vývoj cen, analýzy, zajímavosti nebo informace o zajímavých přednáškách. Víme o všem a nenecháváme si to pro sebe. 

Krypto Akademie

Pokud to se vzděláváním myslíte vážně, bude se vám líbit naše Krypto Akademie. Obsahuje ucelené vzdělávací kurzy, které vám o daném tématu vysvětlí v několika dílech kompletně vše. Zjistěte, proč bude Bitcoin za milion, pochopte Základy investování do kryptoměn nebo prozkoumejte Základy Etherea. 

A už teď pro vás samozřejmě připravujeme další nové kurzy!


Krypto slovník  

Miner, burn, DeFi, mempool, PoS nebo Lightning. Čeho je v kryptu někdy opravdu hodně, jsou cizí a odborná slovíčka. Proto jsme pro vás vytvořili obsáhlý Krypto Slovník. Jsou v něm abecedně seřazena a jednoduše vysvětlena všechna hesla, která jen trochu souvisí s kryptem. A kdybyste tam snad nějaké nenašli? Napište nám a my ho co nejdříve doplníme.


Kam dál?

Občas ale na žádné čtení článků chuť nemáte a chcete prostě jen vědět, za kolik se zrovna obchoduje vaše oblíbená měna. To vám rádi ukážeme na stránce Kurzy kryptoměn - v reálném čase a českých korunách. Nebo i eurech, záleží na vás. 
A když vás přecejen bude zajímat trochu detailnější popis aktuálního kurzu dané měny, stačí kliknout na její název. Uvidíte aktuální graf vývoje ceny a dočtete se o vývoji ceny z rámci historického hlediska nebo jejím ročním zhodnocení.
Jak vidíte, snažíme se něco nabídnout každému z vás. Ať už je to vzdělávací kurz, článek, novinka ze světa, zajímavost nebo jen informace o aktuálních cenách. Věříme totiž, že informace mají být svobodné a dostupné pro všechny. Využijte toho a buďte zas o něco chytřejší!
Roman Valihrach

Roman Valihrach

Roman Valihrach je spoluzakladatel a CEO české kryptoburzy Coinmate.io. Stará se o chod a vizi celé firmy, kterou v roce 2014 založil. Jako jeden z prvních propagátorů bitcoinu a technologie blockchainu zastává filozofii, že nejdůležitější je v případě kryptoměn dlouhodobá strategie a snižování rizik – decentralizace a blockchain jsou podle něj zásadní pro zefektivnění finančních trhů a demokratickou budoucnost.


Coinmate

Coinmate je česká kryptoburza, která si zakládá na serióznosti, transparentnosti a zkušenostech. Od jejího vzniku v roce 2014 jí důvěřuje přes 90 000 registrovaných uživatelů zejména z Česka, Slovenska a zemí střední a západní Evropy. Dle vize Coinmate mají být kryptoměny už dnes zastoupené po boku tradičních instrumentů v každém investičním portfoliu. Aby do kryptoměn mohl investovat skutečně každý, nabízí burza přehledné a jednoduché rozhraní, kompletní podporu v češtině a možnost platit korunami. V rámci vzdělávání provozuje také svou Krypto akademii, kde vysvětluje základní pojmy kryptosvěta a pomáhá klientům se v něm zorientovat.

Více informací na https://coinmate.io/cs.


Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Pá 16:02  Komentář k dubnové volatilitě Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
St 12:28  Komentář k vývoji trhu blockchainu a kryptoměn v 1Q 2024 Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688