pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  03.08.2023 12:08:59

Známý cyklista Josef Zimovčák na chvíli odložil kolo a obdivoval Gočárovu galerii

Známý cyklista Josef Zimovčák na chvíli odložil kolo a obdivoval Gočárovu galerii

(3.8.2023)

Zrekonstruovaná budova Automatických mlýnů v Pardubicích, kde od konce června sídlí Gočárova galerie, hostila ve středu 2. srpna netradiční návštěvu. Náměstek hejtmana Roman Línek provedl novou chloubou krajského města cyklistu Josefa Zimovčáka a další členy týmu, kteří se podílejí na charitativní akci Na kole dětem.

Josef Zimovčák tentokrát nepřijel na vysokém kole, jak ho dobře známe. Společně s ostatními zavítal na Pardubicko kvůli dalšímu ročníku akce Na kole dětem, která podporuje onkologicky nemocné děti. Patnáctý ročník by mohl vést přes náš kraj, a když už tady byli na prohlídce tras, tak jsem je pozval, aby se podívali na nově otevřenou budovu Gočárovy galerie. Kromě složité historie a třech let stavebních prací za téměř 400 milionů korun jsme probrali i budoucí možný rozvoj celého areálu Automatických mlýnů a spolupráci s manželi Smetanovými a městem Pardubice. Josef Zimovčák s týmem obdivovali zejména propojení industriálních prostor a galerie, zakomponování starých strojů a vybavení do stávající budovy či nádherný výhled ze střechy. Měli jsme čas i na krátkou debatu ohledně příštího ročníku Na kole dětem, kde by se Pardubický kraj mohl stát sponzorem akce,“ zhodnotil návštěvu náměstek hejtmana Roman Línek.

Josef Zimovčák (*1956) je veřejnosti známý především jako cyklista na vysokém kole, na němž jezdí přes padesát let. Za tu dobu se stal několikanásobným mistrem světa a držitelem světového rekordu, když za 24 hodin na vysokém kole ujel přes 520 kilometrů. Ne dnes již netypickém bicyklu pokořil i trasy Tour de France, Giro d'Italia či Vuelty. Dlouhodobě se věnuje charitativní činnosti.

Na kole dětem – nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí vznikl v roce 2010 jako benefiční součást sportovního projektu Na kole dětem. Cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity, tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnému onemocnění. Svojí činností se především zaměřuje na sportovní aktivity a zajištění rekondičních pobytů, které usnadňují dětem a jejich rodičům překonávat traumata způsobená těžkou nemocí.

https://www.nakoledetem.cz

obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688