pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  02.08.2023 18:49:24

Kraj a město jednají o převodu pozemků u Pardubické nemocnice

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s primátorem Statutárního města Pardubic Janem Nadrchalem o společných rozvojových projektech kraje a města. Jedním z nich spolupráce na zefektivnění parkování v okolí Pardubické nemocnice, potenciál krajského města z hlediska investorů či potvrzení si zájmu jednat o vyrovnání podílů obou samospráv v rámci společnosti East Bohemian Airport.

„V rámci našich posledních jednání s panem primátorem zaznělo několik témat, v rámci kterých můžeme jako kraj a město spolupracovat. Jedním z nich je zefektivnění parkování v okolí Pardubické nemocnice. To je nyní řešeno živelně i mimo areál nemocnice v blízkosti železniční trati u spodní vrátnice. Tyto pozemky jsou v majetku města, které nám ústy pana primátora nabídlo jejich převod do vlastnictví kraje a rozšíření areálu nemocnice i do této lokality. To by nám následně umožnilo celý prostor kultivovat a zřejmě i nalézt možnosti rozšíření o další parkovací plochy,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Ten s primátorem Janem Nadrchalem hovořil také o potenciálních rozvojových lokalitách v katastru města pro případné lákání zahraničních i domácích investorů, kteří mohou město z hlediska napojení na silniční a železniční síť, ale také mezinárodní letiště vnímat jako velmi perspektivní. „Dlouhodobě máme vytipovaných a připravených několik rozvojových území pro potenciální investory. Jedná se především o lokalitu ve Starých Čívicích, kde již dnes několik subjektů sídlí, ale také například pozemky v blízkosti samotného letiště. Vždy je však nutné při konkrétních záměrech vnímat limity daného území a posuzovat je individuálně. Velmi pozitivně vnímám zájem kraje pomoci městu s rozvojem a potenciálním rozšířením pracovních míst,“ řekl Jan Nadrchal.

Zástupci obou samospráv si v rámci jednání také potvrdili oboustranný zájem zahájit bližší jednání o možné změně vlastnických podílů v rámci společnosti East Bohemian Airport, která provozuje civilní část pardubického letiště. Většinovým akcionářem je v současné době město, které vlastní 66 procent společnosti, zatímco kraj drží 34 procent akcií.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688