OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  31.07.2023 14:04:00

Pojištění na tábor zaplatí ukradené věci i úrazy - prázdninové měsíce jsou nejsilnější v počtu dětských zranění

 Pojištění na tábor zaplatí ukradené věci i úrazy
31.7.2023 Tiskové zprávy, Produkty

Prázdninové měsíce jsou nejsilnější v počtu dětských zranění. Poradit si s jejich následky umožňuje vhodné pojištění. Dokáže zaplatit i cestu rodiče k dítěti hospitalizovanému v zahraniční nemocnici.

Odvést či odvézt na autobus nebo vlak, zamávat a pak mít na týdne dva klid. Letní tábory jsou nejen odpovědí na tradiční otázku kam o prázdninách s dětmi, ale také vítaným oddechem od každodenních starostí o ně. Ale co když se i na táboře něco stane a dítě zraní sebe či někoho jiného, něco zničí, nebo ho někdo okrade? Klidnějšímu spánku v tomto případě pomáhá dobré pojištění.

Prázdninové měsíce patří tradičně k těm, kdy roste počet dětských zranění. Potvrzují to údaje sebrané a zveřejněné Českou radou dětí a mládeže. Podle nich se loni v červenci, kdy se koná nejvíce táborů, událo 34 procent všech dětských zranění zmíněného roku. Na druhém místě pak je srpen s 15 procenty. Většinou se přitom děti zraní při hře či závodu, typicky v přírodě.

Dobrou zprávou je, že počet zranění dětí na táborech klesá a většinou jde o méně závažné úrazy, které si v drtivé většině případů vyžádají léčení trvající maximálně čtvrt roku, ve 32 procentech pak jen dva týdny či kratší dobu.

Za bezpečnost dětí na táboře nese odpovědnost pořadatel. Jenže jeho podnikatelské pojištění často bývá nízké a nepokryje adekvátní odškodnění, rodičům tak přibude další starost se zdlouhavým vymáháním. Naopak povinnost pojišťovat přímo děti provozovatelé nemají, i když to někteří dělají o své vůli.

Odborníci proto rodičům doporučují dítě před odjezdem na tábor dětem pojistit. Kompenzaci v případě vážného zranění zajistí úrazové pojištění. „Pomůže v případě trvalých následků po úrazu. Při úmrtí pak pozůstalí dostanou vyplacenou sjednanou částku, v případě trvalých následků pak rozhoduje jejich závažnost. Podle tabulky v pojistných podmínkách určíme procento z limitu, které klientovi vyplatíme,“ popisuje mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Cesta za zraněným dítětem

Pokud se tábor koná v zahraničí, není vhodné na něj posílat dítě bez cestovního pojištění, které pokryje nejen případné léčebné výlohy. „Součástí cestovního pojištění jsou i asistenční služby. Ty mimo jiné zaplatí i výlohy pečující osobě. A to v případě, že dítě nebude možné dopravit do České republiky zpět ze zdravotních důvodů a v místní nemocnici bude muset zůstat více než deset dní,“ poznamenává Maťašeje.

Rodič tak díky pojištění dostane proplacenou dopravu letadlem, vlakem nebo autobusem v economy, nebo turistické třídě z České republiky do nemocnice, v níž dítě leží, ubytování, včetně jídla po dobu hospitalizace až na 20 dní a také dopravu obou zpět do České republiky.

Dítě může samozřejmě onemocnět ještě před odjezdem na tábor. „Zde pak pomůže pojištění stornopoplatků, které je možné sjednat pro cesty do zahraničí i pro cesty po České republice,“ doplňuje mluvčí Directu.

Nepříjemné mohou být následky táborového řádění i v případě, že si jej dítě užije bez sebemenšího škrábnutí. Může něco rozbít či omylem někomu ublížit. „Pro takové případy doporučujeme pojištění odpovědnosti,“ říká Maťašeje. Toto pojištění se hodí ale hlavně pro děti starší 13 let. To je totiž zhruba věk, kdy dítě většinou už zodpovídá za své činy. Když dítě způsobí nějakou škodu, tak případný soud bude zajímat, jak bylo staré.

Skoro prázdný tábor ve chvílích, kdy je většina osazenstva na výletě, u vody, či ve víru bojové hry, také občas láká zloděje. Dítě tak může přijít o peněženku, mobil i tablet. V tomto případě pomůže pojištění zavazadel. Ale je nutné ratolesti vštípit také zásady opatrnosti. Cennosti by rozhodně neměla nechávat odložené na dece u vody či lavici před ohništěm. „Podmínkou je, že zloděj musí překonat nějakou překážku. Například dveře zamčené chatky,“ zdůrazňuje mluvčí Direct pojišťovny Maťašeje.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688