Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Z domova  |  26.07.2023 14:00:47

„Miluju tě, maminko milovaná.“ Pak nastal šok v podobě telefonátu, že malého Adama oživují záchranáři


Obrovská tragédie postihla počátkem prázdnin rodinu malého Adámka. Chlapec odjížděl na koupaliště se svojí sestrou, její kamarádkou a její maminkou. O několik hodin později už volali rodičům, že jejich syna oživují v důsledku tonutí.

„Adámek je velmi hodný, poslušný a hlavně usměvavý malý chlapec, který miloval vše, co se kolem něj dělo: své kamarády ve školce, kroužek fotbalu, zažil koncert Marka Ztraceného, i setkání s jeho oblíbenými youtubery... Bohužel ,,BYL" do 5. 7. 2023, kdy mamince s úsměvem mával, když odjížděl se svojí sestrou, její kamarádkou a její maminkou na koupaliště. Jeho slova: ,,MILUJU TĚ, MAMINKO MILOVANÁ,“ uslyšela maminka na dlouhou dobu naposled,“ popisuje tragickou událost ředitelka obecně prospěšné společnosti Život Maria Křepelková.

Záchranáři chlapečka oživovali celých 35 minut, ale on nám všem ukázal, jaký je to bojovník a svoji cestičku si dokázal, i když za pět minut dvanáct, vybojovat. Nyní rodinu čeká velmi trnitá a těžká cesta, jak daleká dneska nikdo neví. Co ale rodiče vědí naprosto jistě je fakt, že udělají cokoliv, aby zase mluvil a běhal!

Adámkovi byl zaveden PEG, hadička, kterou dostává stravu, pití i léky. Pro rodiče bude velmi důležité naučit Adámka znovu baštit, to znamená polykat všechno, co měl tolik rád (a že byl opravdový gurman). Bohužel ještě nefixuje očička. A i když je otevře, tak se na rodiče nepodívá.

Bazální stimulací se mu snaží maminka s tatínkem vracet vzpomínky na to krásné, co spolu zažili. Milovali chlapečkův humor, a proto se snaží Adámka láskou a humorem jeho blízkých vracet zpět do života vracet. Moc by si přáli, aby jejich domovem opět zněl jeho ustavičný smích a zvuk ťapkajících malých nožiček.

„Bohužel bez pomoci laskavých lidí nejsem schopni maximum pro Adámkovu záchranu udělat. Proto moc prosí o pomoc! Adámek bude potřebovat aplikaci kmenových buněk, dlouhodobě rehabilitace, dojíždění k lékařům na kontroly. Bez auta to vůbec není možné. A pečovat o něho musejí rodiče 24 hodin denně. Na to všechno rodiče skutečně finančně nebyli připraveni. Na to nemůže být připravený nikdo,“ doplňuje s lítostí Maria Křepelková

Pro maminku s tatínkem je nejdůležitější, že jejich syn přežil a snažil se dělat kroky dopředu, i když dobře vědí, že může přijít i krok zpět. Pevně věří, že kmenové buňky v kombinaci s hyperbarickou komorou, kam Adámka taky odvezli, a potom následná péče spolu rehabilitacemi dáván Adámkovi šanci na kroky jenom dopředu.

 

„Proto se jako rodina odhodlali poprosit Vás o pomoc, vědí, že nemohou žádat zázraky, ale dnes už vědí, že co pro někoho znamená koruna, tak pro jiného může znamenat záchranu života. Přispět Adámkovi můžete jakoukoliv částkou na transparentní účet o.p.s. Život dětem 1117771700/5500, variabilní symbol 1212,“ apeluje Maria Křepelková.


Tomáš Kopečný – TOPART MEDIA

tiskový servis Život dětem, o.p.s. 



Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688