Hana Fabianová (Klik.cz)
Finanční rady  |  26.07.2023 12:22:40

Situace s požáry v letních destinacích nám ukazuje, jak důležité je mít sjednané cestovní pojištění

Co byste si měli nezapomenout přibalit na každou dovolenou nebo pracovní cestu? Jednoznačně cestovní pojištění, díky kterému můžete předejít celé řadě problémů, zejména pak těch finančních. Nechcete za cestovní pojištění utratit příliš mnoho peněz? Poradíme vám, jak ušetřit.  

Proč mít sjednané cestovní pojištění?

Možná si říkáte, že máte modrou kartičku pojištěnce, a cestovní pojištění tak vůbec nepotřebujete. To však není tak úplně pravda. Modrá kartička pojištěnce totiž mnohdy nepokrývá veškeré náklady na léčbu, a pokud byste cestovali bez cestovního pojištění, museli byste je uhradit z vlastní kapsy.

Bez cestovního pojištění vás mohou i drobné zákroky přijít na několik tisíc, a pokud by například úraz vyžadoval náročnou operaci, mohl by vás tento zákrok stát i miliony korun. Díky cestovnímu pojištění, jehož cena se v případě několikadenní cesty do zahraničí obvykle pohybuje v řádech stovek korun, však pojišťovna veškeré úkony zaplatí za vás.  

Co všechno cestovní pojištění kryje?

Cestovní pojištění se vztahuje zejména na rizika úrazu a náhlého onemocnění. Přesný výčet toho, co konkrétní cestovní pojišťovna kryje, se u každé z pojišťoven mírně liší. Obvykle se však jedná o následující:

  • hospitalizace
  • ambulantní lékařské ošetření
  • neodkladná operace
  • léky a zdravotnický materiál
  • převoz nemocného do České republiky
  • převoz tělesných ostatků do České republiky
  • asistenční služby
     

K cestovnímu pojištění je možné sjednat řadu připojištění

K cestovnímu pojištění si můžete sjednat hned několik připojištění, díky kterým budete na dovolené nebo třeba na služební cestě ještě více chráněni. Mezi nejčastěji sjednávaná připojištění patří pojištění odpovědnosti, pojištění storna zájezdu, pojištění cestovních zavazadel, pojištění rizikových sportů a úrazové připojištění.  

Jak ušetřit na cestovním pojištění?

Teď už víte, proč se na cesty nevydávat bez cestovního pojištění a co cestovní pojištění kryje, nyní už se podíváme na to, jak ušetřit na cestovním pojištění díky několika jednoduchým radám a tipům

1. Základem je výběr nejvýhodnější nabídky: Vsaďte na internetové srovnávače pojištění

Cestovní pojištění nabízí celá řada pojišťoven. Jednotlivé nabídky cestovních pojišťoven se však liší nejen cenou, ale také například smluvními podmínkami nebo limity pojistného plnění. Pokud byste postupně obcházeli jednu pojišťovnu za druhou, stálo by vás to spoustu energie a času. Jak tedy co nejrychleji najít nejvýhodnější nabídku na míru vašim představám? Pomocí internetového srovnávače pojištění, do kterého stačí zadat několik základních informací a srovnávač vám představí nejlepší nabídky. 

2. Sjednejte si cestovní pojištění online

Proč si nesjednat cestovní pojištění na pobočce pojišťovny, ale raději online? Nejen proto, že je sjednání cestovního pojištění rychlejší a velmi jednoduché, ale taky proto, že díky sjednání online můžete ušetřit. Některé pojišťovny totiž v rámci sjednání pojištění online nabízejí různé slevy nebo bonusy. 

3. Zeptejte se na rodinné cestovní pojištění nebo cestovní pojištění pro skupinu

Pokud se na cestu chystáte s rodinou nebo například skupinou přátel, zkuste si u pojišťovny zjistit, jestli nenabízí na skupinové pojištění slevu. U řady pojišťoven je totiž sjednání skupinové či rodinné pojistky spojené buďto s možnými slevami, nebo nejrůznějšími výhodami.

4. Zamyslete se nad tím, jaká rizika vám hrozí

Čím více rizik cestovní pojištění kryje, tím je výsledná částka vyšší. Promyslete si proto, jaká rizika je třeba zahrnout a která ne. V případě, že například jedete na dovolenou autem, nemá pro vás smysl připojištění ztracených zavazadel. Na druhou stranu, pokud se plánujete věnovat adrenalinovým sportům, měli byste si sjednat kvalitní úrazové pojištění spojené přímo s adrenalinovými sporty. Základní úrazové pojištění totiž toto riziko obvykle nepokrývá.  

Teď už snad máte lepší představu o tom, jak ušetřit za cestovní pojištění a proč si ho vůbec sjednávat. Věříme, že se vám podaří díky našim tipům a doporučením najít tu nejvýhodnější nabídku, která bude vyhovovat vašim potřebám.  

Hana Fabianová

Hana se věnuje copywritingu už více než 9 let. Svět slov ji pohltil natolik, že kromě stovek blogových článků, produktových popisků, textů na weby a sloganů napsala i dětskou knížku a aktuálně pracuje na dalších knihách.





Klik.cz

Klik.cz je online srovnávač pojištění, který vám pomůže najít nejvýhodnější nabídku pro vaše auto, domácnost, cestu nebo život. Naše callcentrum vám poradí s výběrem a správným nastavením jakékoliv pojistky. Klik.cz je rychlý, jednoduchý a bezpečný způsob, jak si sjednat pojištění online, ušetřit čas a tisíce korun ročně.

Více informací na https://www.klik.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)
Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688