Patria (Patria Finance)
Cestování  |  26.07.2023 11:12:33

Rolls-Royce zvyšuje výhled zisku díky rostoucí poptávce po cestování

Společnost Rolls-Royce Holdings uvedla, že zisk za první pololetí bude "výrazně nad očekáváním konsenzu" díky nárůstu letecké dopravy, který podpoří lukrativní činnost v oblasti údržby motorů. Společnost očekává, že vykáže provozní zisk ve výši až 680 milionů GBP, což je dvojnásobek konsensuálního odhadu 328 milionů GBP, uvedl Rolls-Royce v neplánované aktualizaci obchodování. Proudové motory rovněž zvýšila svůj celoroční výhled a očekává provozní zisk ve výši 1,2 až 1,4 miliardy GBP z předchozího odhadu 800 milionů až 1 miliardy GBP.

Společnost Rolls-Royce prochází pod vedením generálního ředitele Tufana Erginbilgica, který krátce po svém nástupu na začátku roku označil společnost za "hořící platformu", obratem. Společnost, která vyrábí především motory pro širokotrupá letadla spojující dálkové destinace, zaznamenala v době vrcholící pandemie, kdy byly letecké společnosti nuceny odstavit své flotily kvůli omezením cestování a karanténě, výpadek poptávky.

"Lepší tvorba zisku a hotovosti odráží vyšší produktivitu, efektivitu a lepší obchodní výsledky," uvedl Erginbilgic v prohlášení. "Navzdory náročnému vnějšímu prostředí, zejména omezením v dodavatelském řetězci, začínáme pozorovat první dopady naší transformace ve všech našich divizích." Akcie při otevření burzy v Londýně vzrostly až o více než 23 %. Před dnešním dnem akcie v letošním roce zhodnotily o 64 %, což z nich činí nejvýkonnější společnost v rámci indexu FTSE 100 za dané období.

rr

Společnost rovněž očekává, že její obranný podnik vykáže 38% nárůst provozního zisku, a to v souvislosti s probíhající válkou na Ukrajině. Rolls-Royce zároveň upozornil, že očekává, že bude muset zaplatit 100 milionů GBP v rámci výsledku soudního rozhodnutí, jehož podrobnosti neupřesnil.

Podle společnosti Rolls-Royce vzrostl počet letových hodin motorů v první polovině roku 2023 na 83 % úrovně roku 2019. Společnost uvedla, že v tomto období očekává volný peněžní tok ve výši až 360 milionů GBP, k čemuž přispějí vyšší ceny a inkaso dluhů po splatnosti.

Výrobci motorů obvykle generují velkou část svých příjmů ze servisu turbín instalovaných ve flotilách světových leteckých společností. Rolls-Royce je jediným dodavatelem motorů pro Airbus A350 a vyrábí také motory pro trysková letadla Boeing 787 Dreamliner a již vyřazený Airbus A380.

Společnost Rolls-Royce oznámí své hospodářské výsledky 3. srpna.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688