Lidé (Lidé)
Lidé  |  17.07.2023 09:21:46

Český healthtech Datlowe získává nového společníka Tomáše Koláře, CEO Linet Group

Expertiza v oblasti zdravotnictví a zkušenosti ze zahraničních trhů – to přináší české technologické firmě Datlowe nový společník Tomáš Kolář. Technologie HAIDI, kterou společnost vyvinula, pomáhá monitorovat výskyt nemocničních infekcí a zlepšovat zdravotní péči u téměř třetiny českých lůžek akutní i následné péče. Nasazena je také v Rakousku i na Slovensku. Společnost Datlowe s novým společníkem získává partnera se zkušenostmi ve zdravotnictví na mnoha zahraničních trzích.

Tomáš Kolář „Vstup nového společníka je pro nás důležitý milník. Pomůže nám nadále rozvíjet technologii HAIDI, ale i rozšiřovat naše produktové portfolio. Věřím, že zkušenosti Tomáše Koláře se zdravotnickými technologiemi a světovými trhy nám pomohou překročit další hranici,“ komentuje spolupráci Jakub Kozák, spoluzakladatel a CEO Datlowe.

Společnost Datlowe vyvinula pro nemocniční personál nástroj HAIDI, který shromažďuje data z veškeré zdravotnické dokumentace. Té podle odhadů společnosti produkuje středně velká nemocnice průměrně 3 000 normostran textu denně. HAIDI data interpretuje do podoby přehledu možných rizik způsobených infekcemi se zdravotní péčí. Takzvané nozokomiální nákazy jsou obvykle spojeny s častými rezistencemi vůči klinicky používaným antibiotikům, a tedy s náročnější a nákladnější léčbou. HAIDI pro odhalování těchto rizik využívá metody zpracování přirozeného jazyka a strojové učení a ulevuje tak nemocničnímu personálu od manuální práce. Dle odborníků šetří při detekci nemocničních infekcí až 60 % času a o 80 % zlepšuje přehled o jejich výskytu.

Zkušenosti v healthtechu

Nový společník Datlowe Tomáš Kolář vstupuje do firmy coby soukromý investor. Společnosti přináší zkušenosti, které získal při budování firmy Linet Group, vyvíjející specializovaná nemocniční lůžka pro nemocnice ve 120 zemích světa. Kolářova expertiza může Datlowe pomoci nejen v rámci identifikace potřeb zdravotnických zařízení a zdravotníků samotných, ale také s globální strategií expanze na další trhy.

Zdravotnictví bude v příští dekádě procházet digitalizací. Skutečnost, že si technologie HAIDI získala mezi českými lékaři a dalšími specialisty takovou reputaci, je pro mne známkou toho, že její další vývoj má velký potenciál. I proto jsem se rozhodl do firmy sám investovat. Těším se, že si produkty Datlowe najdou příznivce i v dalších zemích, kde budou lékařům pomáhat s interpretací dat a šetřit čas, který budou moci věnovat svým pacientům,“ shrnuje své důvody k investici Tomáš Kolář.


Datlowe je český startup, který prostřednictvím nástroje HAIDI pomáhá nemocnicím analyzovat a interpretovat zdravotnickou dokumentaci. Pro tento účel využívá pokročilých metod, např. zpracování přirozeného jazyka (NLP) nebo strojového učení (ML). HAIDI shromažďuje data z veškerých informačních zdrojů nemocnice, která interpretuje do podoby přehledu možných zdravotních rizik způsobených infekcemi spojenými se zdravotní péčí. Tzv. nozokomiální nákazy jsou infekce vznikající pobytem v nemocničním prostředí, chirurgickými zákroky apod. Vyznačují se častou rezistencí vůči širokému spektru antibiotik, a tedy náročnější léčbou. Produkt Datlowe automatizuje monitoring tohoto typu infekcí, značně zjednodušuje práci lékařům, maximalizuje prevenci a v konečném důsledku šetří náklady celého zdravotnického zařízení.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

19.01.2024LVMH: Změna CEO segmentu LVMH Fashion Group Research (J&T BANKA)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688