Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  10.07.2023 07:34:18

Rally Bohemia premiérově vyhrál Dominik Stříteský

Závěrečná etapa 50. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav přinesla velké drama na špici absolutního pořadí, kde se o desetinky vteřiny přetahovalo trio Pech, Kopecký a Stříteský. Jako lídr nastupoval do nedělního dne Václav Pech, ale pro technickou závadu odstoupil z prvního místa před devátou rychlostní zkouškou. Mezi Janem Kopeckým a Dominikem Stříteským se pak strhla obrovská bitva, ze které vyšel vítězně Dominik Stříteský. Po 140 ostrých kilometrech dělilo první dvě posádky v cíli pouhých 0,8 sekundy!
Rally Bohemia vyhrála posádka Dominik Stříteský a Jiří Hovorka.
Rally Bohemia vyhrála posádka Dominik Stříteský a Jiří Hovorka.

Stejně jako včera bylo kolem rychlostních zkoušek i přes nesnesitelné vedro velké množství diváků. Teplota v závodních vozech se pohybovala kolem 60°C a vysoké teploty nesvědčily posádkám ani technice. Vedoucí Václav Pech odstoupil na přejezdu mezi osmým a devátým testem.
První nedělní sekci zajel neskutečně Dominik Stříteský, který dokázal zvítězit na všech třech rychlostních zkouškách. Závěrečné erzety se nesly v duchu vypjatého boje o vítězství. První Staroměstskou vyhrál Jan Kopecký, Niměřice Dominik Stříteský a finální Zvířetice patřily opět Janu Kopeckému.
I když Dominika stahoval, osm desetin vteřiny mu nakonec chybělo a Dominik se tak mohl radovat ze svého prvního absolutního vítězství v dosavadní kariéře.
„Nemám slov, je to parádní pocit. Moje první absolutní vítězství na velkém mistráku, a ještě po souboji s Honzou, který je kapacitou a velkou legendou tohoto sportu. Bylo to velmi náročné po všech stránkách, od začátku se jelo ve vysokém tempu, volba pneumatik nebyla občas úplně jednoznačná a k tomu pekelné vedro. Před závěrečnou sekcí jsem měl velké nervy, nebudu říkat, že ne. Ale musel jsem se udržet na uzdě a neudělat v samotném závěru nějakou chybu. Na poslední erzetě byly pasáže, kde jsem si úplně netroufl a něco jsme ztratili, ale nakonec to vyšlo. Děkuji týmu, partnerům a všem, kdo stojí za námi,“ řekl před cílovou rampou vítězný Dominik Stříteský, kterého naviguje Jiří Hovorka.
„V první řadě bych chtěl pogratulovat Dominikovi a Jirkovi. Víme, že mu to tady na Bohemce jde a přeji mu, ať mu to jde takhle skvěle i na všech dalších závodech. Samozřejmě jsme to zkoušeli, na městě jsme stáhli minimum, na Vinci jsme jeli úplně naplno, ale nestačilo to a něco jsme ztratili. Poslední Zvířetice nám opravdu vyšly dobře, ale osm desetin chybělo. Musím říci, že tohle druhé místo s takhle malou ztrátou mě mrzí asi nejméně ze všech druhých míst, protože vítězství klukům ze srdce přeji a zasloužili si ho,“ komentoval své druhé místo v cíli Jan Kopecký, který tvoří posádku s Janem Hlouškem.
V hodnocení dvoukolek zvítězila posádka David Štefan – Ondřej Vichtora a domácí šampionát historických vozidel ovládla dvojice Libor Kotrmon – Veronika Kolivošková.
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 9.7.2023 / 9.7.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

19.09.2022Oldtimer Bohemia Rally se konala již potřinácté Mladá Boleslav (mb-net.cz)
27.06.2022Rally Bohemia opět ovlivní dopravu ve městě Mladá Boleslav (mb-net.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688