Tomáš Beck (Vindicia)
Okénko právní novinky  |  07.07.2023 11:30:52

Autonehoda: na co nikdy nezapomeňte, pokud chcete odškodnění



Dopravní nehoda pochopitelně patří mezi velice stresující situace, natož pokud při ní dojde k vážným zraněním. Pokud jste jejím účastníkem, samozřejmě napřed dokončete postup, který vede k tomu, abyste vy i ostatní přežili a vyvázli s co nejmenšími následky. Existují ale kroky, které vám pomohou maximalizovat šanci na vyšší odškodnění. Vyplatí se je znát. Co tedy bezprostředně po nehodě pomůže?

 

Situaci si vyfoťte

Možná byste byli překvapeni, jak často vyvstanou debaty o tom, jak se nehoda skutečně stala. Pomoci do určité míry mohou mobilní telefony. Pokud to situace dovolí, vše si rychle nafoťte – polohu aut, celou situaci nehody, ale i samotná nabouraná auta. V nouzi největší, pokud bude vaše (pravdivá) verze vniku nehody zpochybňována, mohou fotky posloužit jako silný argument.

 

Zajistěte si svědky

Kromě telefonu se mohou hodit i lidé, kteří u nehody byli a vše viděli. Poproste je o kontakt, nejlépe o jméno, telefon a e-mail. Mohou vám dosvědčit třeba to, že právě vy jste jeli po hlavní silnici a druhý řidič vám nedal přednost. Nedovolte, aby byly o příčině havárie pochyby, mohli byste být označeni za částečného viníka a následně by vám bylo odškodnění kráceno.

 

Zdokumentujte svá zranění

 V nemocnici samozřejmě do lékařské zprávy zaznamenají zlomeniny a další úrazy. Ale kompenzace za dopravní nehodu by se měla týkat i drobnějších následků, jako jsou škrábance, modřiny a podlitiny. Ty přitom relativně brzy zmizí – opět vytáhněte mobilní telefon a následky nehody si zdokumentujte.

Samozřejmostí je, abyste tyto kroky provedli nejen u sebe, ale i u ostatních účastníků nehody, ať už se týká vaší rodiny či spolucestujících.


Tomáš Beck

Tomáš Beck

Tomáš Beck (34) vystudoval historii a archeologii na Jihočeské univerzitě, pak základy práva a bezpečnostní studia na Cevro Institutu, kde následně dokončil postgraduální studium. Pro fungování Vindicia čerpá z principů západní Evropy. Drží se pravidla, že právo platí pro všechny, pro malé i velké.





Vindicia

Česká společnost Vindicia se zaměřuje na vymáhání spravedlivého odškodnění po dopravních nehodách, pracovních úrazech, úrazech ve školách a po zanedbání lékařské péče. Umí také zajistit adekvátní plnění z pojistek v případě, že pojišťovny odmítají platit. Vindicia má tým odborníků, kteří postupují podle metodik, které jsou pro klienta výhodné. Její úspěšnost proto přesahuje 90 %.

A co je nejdůležitější? Pokud vám Vindicia nevymůže peníze, nic neplatíte. Nejsou tu žádné vstupní poplatky, Vindicia si odměnu bere až z úspěšně získané částky. Nic tedy neriskujete. Stojí za to o odškodnění bojovat, vždyť průměrná kompenzace za dopravní nehodu dosáhla milionu korun!

Více informací na https://www.odskodnime.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688