plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  05.07.2023 09:04:30

Herní expozice s lego kostkami a unikátní interaktivní UV projekcí se přes léto zabydlí v plzeňském depu

Herní expozice s lego kostkami a unikátní interaktivní UV projekcí se přes léto zabydlí v plzeňském depu

Plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 ve spolupráci se společností Czech Repubrick připravila na léto unikátní herní expozici Letní kostky v depu. Dětská interaktivní výstava z LEGO® kostek pro malé i velké stavitele, spojená s digitálními a světelnými herními prvky, zavede návštěvníky všech věkových kategorií do světa kreativity, kde mohou stavět a kombinovat, co jim jen fantazie dovolí. Herna bude rozdělena na několik částí. Pro nejmenší od 18 měsíců budou připraveny bazénky s LEGO DUPLO® či koutek s vláčkem, pro starší unikátní stavěcí zóna architektury z bílých kostek a pro všechny interaktivní UV instalace se svítícími LEGO® kostkami, která vznikla přímo na míru této expozici. Herní výstava bude otevřená od 10. července do 31. srpna každý den od půl 11 do 18 hodin.

Letní kostky v depu.

Herní expozice s lego kostkami. Zdroj foto: DEPO2015

„Letní kostky v DEPU navazují na koncept herny s kostkami LEGO®, kterou jsme společně s Czech Repubrick v DEPO2015 úspěšně premiérovali letos v únoru. Narozdíl od klasických výstav modelů z LEGO® kostek, na které se Czech Repubrick primárně zaměřuje, jsme zkusili udělat jiný, herní model. Zájem veřejnosti byl obrovský. Proto jsme se rozhodli hernu rozšířit, doplnit ji unikátní interaktivní UV projekcí a místo jednoho měsíce ji protáhnout na téměř celé prázdniny,“ popsal vznik expozice Jan Štěpán, programový ředitel DEPO2015.

V herní části čeká na návštěvníky rozmanitý svět LEGO® kostek. Rozdělen bude na stanoviště podle věku dětí i zaměření. Pro ty úplně nejmenší od 18 měsíců bude připraven baby koutek s vláčkem nebo bazény s LEGO DUPLO®. Na starší děti bude čekat stavitelská dílna s unikátními bílými kostkami s úkolem postavit co nejdůmyslnější most. Chybět nebudou ani dílna s mini dílky LEGO® DOTS, které rozvíjejí tvůrčí a designérské dovednosti, nebo hlavolamy se zadanými úkoly, jež bude potřeba splnit a zapojit tak do hry kreativní myšlení a fantazii.

Úplnou novinkou bude uvedení speciální interaktivní UV projekce. Ta byla upravena na míru přímo pro tuto expozici a v této podobě bude představena ve světové premiéře. Jedná se o uzavřený prostor, black box, ve kterém zní podmanivý hudební podkres. Na zemi je umístěn černý koberec, na kterém mohou návštěvníci vytvářet rozmanité obrazce ze speciálního svítícího písku. Novinkou je, že tyto kresby lze doplňovat také stavbami ze svítících LEGO® kostek a tvořit tak nejen 2D, ale i 3D objekty.

UV projekce.

UV projekce. Zdroj foto: DEPO2015

Herní expozici Letní kostky v DEPU je možné v plzeňském DEPO2015 navštívit denně od 10. července do 31. srpna vždy od 10:30 do 18:00. Pro větší návštěvnický komfort jsou vstupy organizovány do hodinu a půl dlouhých časových slotů. Vstupenky se tak kupují na konkrétní čas. Z kapacitních důvodů je doporučeno zakoupit vstupenky předem na www.goout.cz, k dostání budou ale i na místě.

Červenec v DEPO2015

V DEPO2015 zároveň probíhá interaktivní expozice Trnkova zahrada 2. V červenci nebude chybět ani oblíbená letní koncertní série DEPOvLETU, která i letos na komorní scéně na nádvoří pod osvětleným stanem představí umělce folkové, folklórní, bluesové, jazzové, alternativní i rockové hudby. Diváci se mohou těšit například na Václava Koubka, Jiřího Schmitzera, Holeček & Marcel Project nebo písničkářku Báru Zmekovou. V červenci rovněž pokračuje festival Náplavka na Radbuze. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty všech žánrů, DJs párty, přehlídky street foodové gastronomie, taneční vystoupení a lekce pro začátečníky i pokročilé, čtvrteční divadelní představení pro malé diváky, výstavy, charitativní i sportovní akce.

Kompletní program DEPO2015 je zveřejněný na webu www.depo2015.cz.

Editace textu: Barbora Hájková


 

 

Zveřejněno: 5. 7. 2023, Monika Krausová

Sdílet
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688