plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  03.07.2023 13:44:04

Plzeň bude městem umělé inteligence, zapojí se do akce Dny AI

Plzeň bude městem umělé inteligence, zapojí se do akce Dny AI

Město Plzeň se na podzim stane jedním ze čtyř českých měst, která budou patřit umělé inteligenci. Dny AI se v západočeské metropoli uskuteční od 16. do 22. října 2023 a svým programem se zaměří jak na odbornou, tak širokou veřejnost. Cílem akce je představit možnosti využití umělé inteligence v návaznosti na aktuální dění a vývoj této technologie. Program v Plzni připravuje Podnikatelské a inovační centrum BIC Plzeň a kdo by se chtěl jakoukoli aktivitou do akce zapojit, může se přihlásit prostřednictvím webu www.dny-ai.cz.

Plzeň se zapojí do Dnů AI.

Plzeň se zapojí do Dnů AI. Foto: SITMP

Dny AI odstartují v Brně a po Plzni a Ostravě se přesunou na závěrečný týden do Prahy. Tam také vyvrcholí předáváním českých ocenění v oblasti umělé inteligence. „Ke Dnům AI se připojujeme poprvé a to, že máme zkušenějším hráčům na české scéně co nabídnout, je důkazem toho, že v Plzni jdeme inovativním a moderním směrem,“ řekl Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Program v Plzni představí AI (artificial intelligence) čili umělou inteligenci napříč obory lidské činnosti. Akce je určená pro všechny, kteří se zajímají o AI a její využití. Významná část programu bude věnována praxi a konkrétním příkladům využití umělé inteligence v různých oblastech. Právě šíře záběrů Dnů AI otevře prostor pro nahlédnutí na umělou inteligenci v netradičních souvislostech s důrazem na její mezioborovost.

Plzeň se zapojí do Dnů AI.

„Dny AI chápeme jako příležitost poznat rozmanitost plzeňské AI komunity, propojit a prezentovat to nejlepší, co plzeňská scéna nabízí. Máme se opravdu na co těšit,“ prozradil za BIC Plzeň jeho jednatel Luděk Šantora.

Dny AI navazují na loňský úspěšný první ročník pořádaný v Brně. K tamním pořadatelům, platformě Brno.AI, se přidává jako hlavní pořadatel organizace prg.ai, na přípravách ostravského týdne se podílí Moravskoslezské inovační centrum Ostrava.

„Rozšířením Dnů AI na – v podstatě – české dny umělé inteligence chceme odpovědět na obrovský zájem, který téma AI vzbuzuje. Plánujeme se zaměřit na sdílení zkušeností a znalostí s cílem přinést co možná nejvíce inspirace všem účastníkům. Ať už půjde o výzkumníky, podnikatele nebo nadšence do nových technologií,“ dodal výkonný ředitel prg.ai Lukáš Kačena.

Program ve všech čtyřech městech připravují organizátoři ve spolupráci s agenturou CzechInvest, postupně bude zveřejňován na stránce www.dny-ai.cz.

Text: Eva Barborková


Zveřejněno: 3. 7. 2023, Monika Krausová

Sdílet
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688