OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Lidé  |  20.08.2023 20:20:00

Elisabeth Stadlerová předává funkci Hartwigu Lögerovi - VIG

 VIG: Elisabeth Stadlerová předává funkci Hartwigu Lögerovi

Od 1. července 2023 převzal Hartwig Löger od Elisabeth Stadlerové funkci předsedy představenstva Vienna Insurance Group (VIG). Peter Höfinger se stal místopředsedou představenstva.

Elisabeth Stadlerová byla generální ředitelkou Vienna Insurance Group od ledna 2016. Na konci srpna 2022 oznámila, že svůj mandát, který trvá do 30. června 2023, neprodlouží. Elisabeth Stadlerová ukončila svou provozní kariéru po téměř 40 letech v pojišťovnictví, z toho 20 let ve funkcích v představenstvu. V rámci skupiny bude nadále vykonávat funkce v dozorčí radě.

Hartwig Löger převzal funkci generálního ředitele Vienna Insurance Group 1. července 2023. Svou kariéru v pojišťovnictví zahájil v roce 1985 a do skupiny nastoupil v roce 1997 jako vedoucí prodeje společnosti Donau Versicherung, kterou zastával do roku 2002. Od ledna 2021 je členem představenstva VIG a od poloviny září 2021 zástupcem generální ředitelky Elisabeth Stadlerové. Peter Höfinger, který pracuje pro koncern od roku 2003 a od roku 2009 je členem představenstva Vienna Insurance Group, se od 1. července 2023 stal místopředsedou představenstva.

Hartwig Löger VIG

Hartwig Löger

Peter Thirring, který má za sebou rovněž téměř čtyřicetiletou kariéru v pojišťovnictví, odešel na konci června 2023 do důchodu a opustil představenstvo VIG a od 1. července 2023 převzal funkci člena dozorčí rady Vienna Insurance Group. V letech 20162018 byl generálním ředitelem pojišťovny Donau Versicherung a od roku 2017 je členem představenstva Vienna Insurance Group.

Představenstvo VIG bude má od července 2023 místo osmi členů šest členů, a to Hartwiga Lögera jako generálního ředitele, Petera Höfingera jako zástupce generálního ředitele, Liane Hirner jako CFRO (Chief Finance and Risk Officer), Gerharda Lahnera jako COO (Chief Operations Officer), Gábora Lehela jako CIO (Chief Innovation Officer) a Haralda Rienera pro retail. Všechny mandáty členů správní rady trvají do 30. června 2027.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688