Vlada.cz (Vláda)
Dotace  |  30.06.2023 13:33:21

Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím na podporu veřejně prospěšných činností pro rok 2024

Vláda svým usnesením č. 452 ze dne 21. června 2023 schválila Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím na podporu veřejně prospěšných činností pro rok 2024.

Pro rok 2024 plánují ústřední orgány státní správy vyhlášení výzev k předkládání žádostí o poskytnutí dotace na podporu veřejně prospěšných činností u 85 dotačních programů. Dotační programy vyhlašované v rámci Hlavních oblastí jsou administrovány celkem 16 poskytovateli, z toho 13 ministerstvy, Úřadem vlády ČR a 2 agenturami (Národní sportovní agentura a Česká rozvojová agentura), kteří poskytují dotace v 21 tematických oblastech.

Materiál má dvě části. V první části materiálu je vymezen jeho účel a základní pojmy. Dále jsou uvedeny specifika poskytování dotací ze státního rozpočtu na podporu veřejně prospěšných činností, následuje stručná informace o dodržování termínů pro poskytování dotací ze státního rozpočtu NNO na rok 2023 a shrnutí s údaji k odhadům objemu finančních prostředků, které budou alokovány na příští rok.

Druhá část materiálu je rozdělena do 21 tematických hlavních oblastí. Každá oblast obsahuje představení jednotlivých dotačních programů, které ústřední orgány státní správy plánují v dané oblasti vyhlásit pro rok 2024. Představení dotačních programů obsahuje tyto údaje: název programu, účel dotačního programu, stručný popis současného stavu v dané oblasti, název strategického dokumentu, přehled podporovaných aktivit, vymezení oprávněných žadatelů, vztah k veřejné podpoře a popis vyhodnocení dotačního programu.

Materiál obsahuje pouze orientační odhady výše finančních prostředků na jednotlivé hlavní oblasti a dle poskytovatele, neboť ústřední orgány státní správy v době zpracování materiálu nedisponuji přesnými informacemi o výši finančních prostředků, které budou alokovány pro dotační programy na příští rok.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688