ČSOB (ČSOB)
Auto Moto  |  28.06.2023 15:55:35

Průzkum ČSOB: Takřka pětina firem plánuje pořizovat elektromobily


Šest procent malých a středních firem a podnikatelů v Česku nyní při své činnosti využívá auta s elektrickým motorem. A dalších více než 17 procent z nich je hodlá do svého vozového parku zařadit, vyplývá z aktuálního průzkumu ČSOB Index očekávání firem.

„Z výsledků je dobře patrné, že téma elektromobility řeší již každá čtvrtá firma v segmentu SME v České republice, což bylo donedávna těžko představitelné.  Jsme rádi, že si firmy stále více uvědomují důležitost tématu ochrany přírody a klimatu. Skupina ČSOB je lídrem v oblasti udržitelnosti a aktivně podporuje podnikání, které pomáhá k dekarbonizaci a je přívětivé k životnímu prostředí. Proto zájemcům o auta s alternativními pohony vycházíme vstříc atraktivní nabídkou z dílny ČSOB Leasingu. Loni jsme financovali 299 vozů na čistou energii, což znamená meziroční růst o 4,2 procenta a čísla za první kvartál 2023 potvrzují další růstový trend,“ uvádí Pavel Prokop, výkonný ředitel Firemního bankovnictví ČSOB. 

Nejsilnější zájem o elektromobilitu projevují firmy a živnostníci s obratem do tří milionů korun, mezi nimiž počítá s nákupem přes 19 procent. U podniků s tržbami nad 40 milionů korun je to necelých 13 procent. „Já sama jezdím v hybridním vozidle a v areálu máme také elektrovozítka. Fandím tomu,“ svěřuje se Jana Kašparová, majitelka společnosti Velkolosinské pralinky. „Letos nainstalujeme fotovoltaiku a příští rok budeme vyměňovat auta,“ přidává se Jana Fišerová z firmy Family Bakery.

ČSOB je vedoucím hráčem ve financování a digitalizaci firem na českém trhu. Loni se stala první bankou, která umožnila otevření účtu firemním klientům výhradně online, což také přispělo k získání ocenění Nejlepší banka pro oblast malých a středních firem od magazínu Global Finance. Firemní klienti mají specializované internetové bankovnictví CEB a mobilní bankovnictví CEB Mobile. Součástí je i Virtuální pobočka, která zprostředkovává zabezpečenou komunikaci s bankou. Firemní klientele ČSOB slouží od loňského dubna i nová síť specializovaných poboček se zkušenými bankéřkami a bankéři.

Autopůjčka na nový i ojetý vůz s alternativním pohonem (elektro, plug-in hybrid, vodík) má u ČSOB aktuální úrokovou sazbu 6,99 procenta p.a., zatímco u auta s motorem na benzin nebo naftu je úročení 9,59 procenta ročně. 


Index očekávání firem 
Unikátní projekt skupiny ČSOB, pomocí kterého lze od roku 2013 sledovat vývoj malých a středních firem a podnikatelů na základě sledování jejich poptávky, investic a rozsahu podnikání. Základem projektu je reprezentativní průzkum agentury Datank, kterého se účastní přes 400 respondentů z různých oborů. Součástí projektu je i dotazování na aktuální témata. Poslední dotazování českých firem a podnikatelů se konalo letos v březnu a dubnu. 

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Naše motto „Digitálně a s lidmi“ nejlépe vyjadřuje probíhající investice do inovací a digitalizace, díky nimž neustále zjednodušujeme a zkvalitňujeme obsluhu našich klientů v online prostředí i na pobočkách. Naše služby jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dnů v týdnu. Stavíme na unikátním bankopojišťovacím modelu, který nabízí pod jednou střechou vše pro řešení finančních potřeb – od bankovních služeb pod značkou ČSOB či ČSOB Poštovní spořitelna přes pojištění od ČSOB Pojišťovny, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a Patria Finance. Své služby poskytujeme všem typům zákazníků – fyzickým osobám, malým a středním podnikům i korporátní a institucionální klientele. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy.

Více informací na: www.csob.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688